Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwend nederland versterkt met samenwerking howden dienstverlening op verzekeringsmarkt

Bouwend Nederland versterkt met samenwerking Howden dienstverlening op verzekeringsmarkt

Vrijdag 12 april 2024

Bouwend Nederland en verzekeringsmakelaar Howden kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan. Sinds 1 april staat Howden als verzekeringspartner naast In-Staet op de Bouwend Nederland Integraal Polis. Met de toevoeging van een tweede ervaren partner kunnen leden van de brancheorganisatie kiezen uit een breder scala aan bouwspecifieke verzekeringen.

Na een grondige tenderprocedure selecteerde Bouwend Nederland Howden als meest geschikte partner. Hierbij waren zowel mkb-leden van Bouwend Nederland als verzekeringsspecialisten betrokken.

Naadloze aansluiting op dagelijkse bouwpraktijk

“We zijn enthousiast dat we Howden als verzekeringspartner hebben toegevoegd aan onze Integraal Polis,” verklaart Roeland Contzé, Manager Partners bij Bouwend Nederland. “Met deze samenwerking versterken we onze dienstverlening aan leden en bieden hen meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Samen met de bestaande verzekeringspartner In-Staet zorgen we dat onze unieke verzekeringsmantels naadloos blijven aansluiten op de dagelijkse bouwpraktijk."

Risicobewustzijn verhogen

"We zijn de trotse nieuwe verzekeringspartner van Bouwend Nederland," benadrukt Martin Weltje, directeur risk. "Wij hebben een sectorteam gespecialiseerd  in kleinere en grotere bouwbedrijven en rekenen meer dan 500 Nederlandse bouwondernemers tot onze klantenkring. Hiermee willen we, naast In-Staet, de nieuwe kennisgedreven sparringpartner van de leden van Bouwend Nederland worden. Door onze jarenlange branchespecifieke ervaring stellen we de juiste vragen, geven advies op maat en verhogen het risicobewustzijn bij leden."

Keuze uit twee verzekeringspartners

De samenwerking tussen Bouwend Nederland en Howden startte op 1 april. Howden en VLC & Partners - met haar bijbehorende labels – bundelen vanaf mei 2024 de krachten. Daarmee heeft Howden 550 medewerkers in Nederland en negen door het land verspreide vestigingen. Leden die gebruik willen maken van de Bouwend Nederland Integraal Polis kunnen nu kiezen voor dienstverlening van zowel Howden als In-Staet.

Bekijk hier het ruime aanbod van unieke verzekeringen voor zowel werkgevers als werknemers in de bouw- en infrasector.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Innovatieve oplossingen kunnen de bewaking van bouwplaatsen in de zomer echt verbeteren.

De toekomst van bouwplaatsbeveiliging in de zomer

Donderdag 4 juli 2024
Stopzetting BeterExcedent-regeling (BEX) door pensioenfonds Bouwnijverheid

Vanaf 31 december 2024 stopt het bpfBOUW met de uitvoering van de BeterExcedent-regeling (BEX). Dit besluit heeft te maken met de nieuwe pensioenregeling die naar verwachting per 1 januari 2026 voor de bij bpfBOUW aangesloten sectoren zal gaan gelden.

Vrijdag 7 juni 2024
De risico’s en voordelen van elektrificatie in de bouw

Emissievrij rijden en werken heeft grote voordelen voor bouwbedrijven zoals reductie van kosten, geluidsoverlast en CO2 uitstoot. En niet onbelangrijk, er kan worden voldaan aan eisen van overheid en opdrachtgevers op het gebied van bijvoorbeeld ESG. Langzamerhand wordt echter ook duidelijk dat de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark nieuwe risico’s met zich meebrengt.