Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Contactgroep vastgoedonderhoud van start

Contactgroep Vastgoedonderhoud van start

Woensdag 17 april 2024

Na de kick-off afgelopen november is de Contactgroep Vastgoedonderhoud nu echt van start. Het aantal aanmeldingen was verdubbeld van 20 naar 40, een duidelijk signaal dat de leden zich met vastgoedonderhoud bezighouden, behoefte hebben om elkaar te ontmoeten en specifieke onderwerpen te bespreken.

Deze keer was het thema Data, op de suggestie van een aantal leden tijdens de kick-off. Pieter Jan Halma schetste diverse marktontwikkelingen, specifiek op het terrein van vastgoedonderhoud. Daarna zoomde Mario Renes van Stichting Ketenstandaard in op de uitwisseling van data tijdens het onderhoudsproces. Met het DICO-protocol is het overtypen van opdrachtbonnen verleden tijd, wat een hoop tijd en geld scheelt en ook fouten voorkomt. En zowel bewoner, opdrachtgever en aannemer beschikken altijd over up-to-date informatie. Het DICO-protocol kan binnen diverse softwaresystemen toegepast worden. In de zaal waren verschillende mensen aanwezig die hier al mee werken en positieve ervaringen hebben.

Afrondend heeft Reina Uittenbogaard gevraagd naar de wensen met betrekking tot het vervolg van de Contactgroep VGO. Voorlopig houden we het op een landelijke groep, met 3 à 4 lunchbijeenkomsten per jaar. De eerstvolgende bijeenkomst zal waarschijnlijk eind juni, begin juli worden georganiseerd. Het thema Verduurzaming is als onderwerp gekozen.

Van harte welkom

Wil je je vrijblijvend aansluiten bij de Contactgroep Vastgoedonderhoud en uitgenodigd worden voor bijeenkomsten? Stuur dan een berichtje dan zetten we je op de mailinglijst.

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.