Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Contactgroep vastgoedonderhoud van start

Contactgroep Vastgoedonderhoud van start

Woensdag 17 april 2024

Na de kick-off afgelopen november is de Contactgroep Vastgoedonderhoud nu echt van start. Het aantal aanmeldingen was verdubbeld van 20 naar 40, een duidelijk signaal dat de leden zich met vastgoedonderhoud bezighouden, behoefte hebben om elkaar te ontmoeten en specifieke onderwerpen te bespreken.

Deze keer was het thema Data, op de suggestie van een aantal leden tijdens de kick-off. Pieter Jan Halma schetste diverse marktontwikkelingen, specifiek op het terrein van vastgoedonderhoud. Daarna zoomde Mario Renes van Stichting Ketenstandaard in op de uitwisseling van data tijdens het onderhoudsproces. Met het DICO-protocol is het overtypen van opdrachtbonnen verleden tijd, wat een hoop tijd en geld scheelt en ook fouten voorkomt. En zowel bewoner, opdrachtgever en aannemer beschikken altijd over up-to-date informatie. Het DICO-protocol kan binnen diverse softwaresystemen toegepast worden. In de zaal waren verschillende mensen aanwezig die hier al mee werken en positieve ervaringen hebben.

Afrondend heeft Reina Uittenbogaard gevraagd naar de wensen met betrekking tot het vervolg van de Contactgroep VGO. Voorlopig houden we het op een landelijke groep, met 3 à 4 lunchbijeenkomsten per jaar. De eerstvolgende bijeenkomst zal waarschijnlijk eind juni, begin juli worden georganiseerd. Het thema Verduurzaming is als onderwerp gekozen.

Van harte welkom

Wil je je vrijblijvend aansluiten bij de Contactgroep Vastgoedonderhoud en uitgenodigd worden voor bijeenkomsten? Stuur dan een berichtje dan zetten we je op de mailinglijst.

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Webinar 13 juni: webinar over de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Heeft jouw organisatie 100 of meer werknemers? Dan ben je vanaf 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van jouw werknemers. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Donderdag 16 mei 2024
Hoofdlijnenakkoord: Mooie ambities, maar het komt aan op goede uitvoering

Bouwend Nederland is positief dat er na zes maanden formeren een hoofdlijnenakkoord ligt. Het akkoord van de vier partijen adresseert nagenoeg alle grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor de bouw- en infrasector de oplossingen bouwt, zoals bereikbaarheid, woningbouw en de energietransitie. Het komt nu aan op executiekracht en uitvoeringszekerheid. We hopen dat in de verdere uitwerking duidelijke maatregelen worden genomen om de doelstellingen en ambities ook echt voor elkaar te kunnen krijgen.