Logo Bouwend Nederland

Diplomabonus van €2500 voor bbl-studenten verlengd

Donderdag 6 oktober 2022

Werknemers in de bouw en infra die een een bbl-diploma halen, kunnen recht hebben op een eenmalige diplomabonus van €2500 (bruto). Deze cao-afspraak gold al voor de periode van 1 september 2021 tot 1 september 2023. Doordat de cao voor de bouw en infra is verlengd is ook deze afspraak nu verlengd tot 1 september 2024.

De werkgever die de bonus heeft uitgekeerd heeft recht op een vergoeding. Wat houdt de regeling in?

  • Je hebt een diploma voor een opleiding bbl2, bbl3 of bbl4 gehaald in het domein: Bouw en infra, Afbouw, hout en onderhoud of Techniek en procesindustrie.
  • Je hebt tijdens deze opleiding minimaal zes maanden een arbeidsovereenkomst én een beroepspraktijkvormingsovereenkomst gehad met de werkgever waar je de opleiding hebt gevolgd.
  • Je ontvangt de diplomabonus eenmalig van de werkgever waar je de opleiding hebt gevolgd.
  • Je overhandigt deze werkgever een afschrift van je diploma met een diplomadatum die ligt in de periode 1 september 2021 tot 1 september 2024.

Subsidieregeling verlengd

Ook is de subsidieregeling Diplomabonus voor werkgevers verlengd tot 1 september 2024. Dus ben je werkgever in de bouw en infra en heb je een diplomabonus aan een werknemer uitbetaald? Dan heb je waarschijnlijk recht op een subsidie van €2900.

Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagproces vind je op de website van Volandis.

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?