Logo Bouwend Nederland

Direct inzicht in (on)werkbare dagen per locatie

Donderdag 27 oktober 2022

1.689 leden maken gebruik van het Uitgebreid Bouwweer. Het is daarmee één van de meest gebruikte ledenvoordelen van Bouwend Nederland. In de komende maanden met natte en koude dagen wordt deze tool nog relevanter. In het afgelopen jaar hebben wij met InfoPlaza verbeteringen doorgevoerd op verzoek van de gebruikers bij leden.

Door te anticiperen op de weersverwachting in het Uitgebreid Bouwweer kun je werkzaamheden per bouwproject slimmer inplannen. Je logt eenvoudig in op het dashboard via de pc of via de app op je telefoon met je zakelijke inlog voor de Bouwend Nederland website.

Project aanmaken nog eenvoudiger

Er zitten veel voordelen aan om binnen het Uitgebreid Bouwweer een eigen project aan te maken. Je kunt de werkzaamheden per project  inrichten waardoor de e-mail alerts relevanter zijn voor je dagelijkse planning. Zo kun je zelf weer-criteria toevoegen die voor dat project relevant zijn. Ook kun je per project (on)werkbare dagen rapporten uitdraaien met vermelding van de projectnaam, project periode, projectspecifieke onwerkbare dagen criteria, de locatie én de voor dat specifieke project uitgesloten periode.

Uitgebreidere gedetailleerde rapporten

Het aantal rapporten dat per project kan worden gedraaid is verder uitgebreid. Kon je al meerdere onwerkbare dagen rapporten draaien met verschillende weercriteria en vermoedelijke onwerkbare dagen voor een toekomstige bouwperiode. Je kunt nu ook rapporten draaien met historische geverifieerde KNMI waarnemingen. 

Combineer je dit met de e-mail alerts van de weersverwachtingen per project, dan heb je altijd alle weerdata voor een bepaalde periode per  project goed gedocumenteerd. Zo verantwoord je gemaakte beslissingen en voorkom je geschillen.

E-mail berichtgeving verbeterd

Het vaste tijdstip voor de e-mail alert voor de cao-gevoelstemperatuur per project is bekend, maar je kunt nu per project nog eenvoudiger instellen waarvoor en op welk tijdstip je wilt worden geïnformeerd over de weersverwachtingen die belangrijk zijn voor de werkzaamheden die de komende dagen op een project gepland zijn. Niet alleen helpt je dit in de planning en eventuele verschuiving van werkzaamheden, de vastgelegde e-mails helpen je ook bij de verantwoording van gemaakte keuzes achteraf. Bijvoorbeeld bij een waterschade indien de schade veroorzaakt is door een niet-verwachte regenbui.

Geavanceerde regenradar

Met de geavanceerde regenradar zie je niet alleen óf er neerslag komt, maar ook wat voor soort neerslag, tenslotte is niet ieder type neerslag voor alle werkzaamheden een beperking. En niet te vergeten… wanneer het weer droog wordt.

Klantverhaal BAM Infra

"Collega’s onderbouwen een beslissing om niet te asfalteren altijd aan de hand van de weersverwachting in Bouw Support. Het dashboard maakt vaak veel indruk bij de klant. Elke dag werken we met 100 man op wel 30 verschillende locaties tegelijk. Dat vergt een goede planning en voorbereiding voor de volgende dag. Het weer speelt daarbij een belangrijke rol. Dan is een betrouwbare weerservice van groot belang."

Marco Oosterveld
Afdelingshoofd Advies, BAM Infra Asfalt

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Uitgebreid Bouwweer voor jouw bedrijf? Neem dan contact op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel direct 079-3252 166.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies, editie najaar 2022. Klik hier om het hele magazine te lezen.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.