Logo Bouwend Nederland

Kinderthemapark bouw en techniek deze zomer in Harderwijk

Dinsdag 2 mei 2023

Deze zomer kunnen kinderen zich weer volop vermaken bij de tweede editie Wij Bouwen de Toekomst. Dit tijdelijke themapark laat kinderen (en hun ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw- en infrasector is en hoe mooi het is om in deze sector te werken. Het themapark is een idee van Bouwend Nederland en wordt mee georganiseerd door het Bouw & Infra Park in Harderwijk en SOMA College en Bedrijfsopleidingen. Regionale bouw- en opleidingsbedrijven maken het initiatief mee mogelijk.

Dit is er allemaal te doen!  

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, van een heuse torenkraan tot een elektrafabriek, een verkeersplein en een groot doolhof van rioolbuizen.

Bouwers van de toekomst  

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland: "Met dit themapark investeren we in de jeugd. We willen kinderen en hun ouders meegeven dat er voor iedereen plek is om te werken in onze mooie sector. Werken in de bouw, infra en techniek kan op alle niveaus van vmbo tot wo. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, maken en het ook nog te bouwen. Daarom zetten we ook dit jaar deze unieke vorm van arbeidsmarktcommunicatie in.” 

Prachtige leeromgeving voor jong en oud

Het Bouw & Infra Park is een voormalig kazerneterrein en al jaren een prachtige leeromgeving voor jong en oud, van leerling tot professional, van bouwvakker tot ondernemer. Ook het SOMA College heeft zijn basis op het terrein van het Bouw & Infra Park. Deze landelijke mbo-vakopleiding voor de infra, geo en betonbouw leidt studenten in twee tot vier jaar op tot machinist, vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur en technicus mobiele werktuigen, uitvoerder, landmeter, straatmaker of vakman in de betonbouw.

Het park is open van 22 juli t/m 20 augustus

Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om deze zomer een bezoek te brengen aan dit unieke themapark. Koop je tickets hier. 

Bouwend Nederland ontwikkelde het park met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects. De bekroonde producent Van Hoorne Entertainment schreef het theaterstuk.

Podcast De bouw maakt het

Wil je meer horen over dit initiatief, luister dan de Bouwend Nederland podcast De bouw maakt het met initiatiefnemer Anne de Jonge, ontwikkelaar Tim Lammers en bouwdirecteur Melcher Groenendijk.

Annemieke Okkema
manager evenementenbureau

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?