Logo Bouwend Nederland

Maxime Verhagen draagt voorzitterschap over aan Arno Visser

Donderdag 16 maart 2023

Tijdens het afscheid van Maxime Verhagen in de Grote Kerk in Den Haag heeft Arno Visser het voorzitterschap van Bouwend Nederland officieel overgenomen. Verhagen was van 2013 tot en met 2023 het boegbeeld van de Nederlandse bouw- en infrasector en is opgevolgd door Arno Visser, voormalig president van de Algemene Rekenkamer. Visser is benoemd voor een periode van vier jaar.

Visser bouwt voort op sterke vereniging

“In januari ben ik begonnen aan een intensief inwerkprogramma, wat me door het hele land bracht,” vertelt de kersverse voorzitter Arno Visser. “Maxime Verhagen laat een sterke vereniging achter, die in tien jaar tijd met meer dan 400 leden is gegroeid tot meer dan 4500 leden. Bouwend Nederland is op lokaal, regionaal, landelijk en zelfs Europees niveau verder op de kaart gezet en een relevantere samenwerkingspartner geworden. Ik bouw hier op voort, want de bouw is een probleemoplosser. Of je nu praat over de bouw van nieuwe woningen, over de energietransitie of over bereikbaarheid; zonder sterke en innovatieve bouw- en infrabedrijven werkt het niet.”

Terugblik op tien fantastische jaren

“Ik kijk terug op tien fantastische jaren, waarin geen dag saai was,” benadrukt vertrokken voorman Verhagen. “Toen ik aantrad hebben we de structuur van de vereniging succesvol hervormd en gezorgd dat leden weer gehoord worden. Ik ben er trots op dat de bouw tijdens de coronacrisis geen dag stil lag. In tien jaar tijd steeg de bouwproductie met meer dan 40% en daalde het aantal faillissementen en WW-uitkeringen significant. Helaas heb ik niet alle blokkades voor de bouw en infra weg kunnen nemen, denk hierbij vooral aan de stikstofproblematiek. Er is dus voor mijn opvolger nog genoeg werk aan de winkel. Ik wens hem hierbij veel succes en ik heb er alle vertrouwen in dat Arno een belangrijke bijdrage gaat leveren. Ik wil tot slot alle leden en de bureauorganisatie van Bouwend Nederland en iedereen met wie ik heb samengewerkt bedanken voor het vertrouwen het afgelopen decennium.”

Verhagen blijft actief in bouwsector

Verhagen blijft nog actief, onder meer in de bouwsector. Zo is hij per 1 maart benoemd als president-commissaris van Van Gelder Groep. Tot mei 2024 blijft hij aan als bestuursvertegenwoordiger van de groep België, Nederland en Luxemburg in FIEC (European Construction Industry Federation).

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?