Logo Bouwend Nederland

Midden- en kleinbedrijf implementeert Wet kwaliteitsborging in bedrijfsvoering

Dinsdag 16 januari 2024

Per 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven.

In de Regio Oost zijn veel mkb-bouwbedrijven die zich actief willen voorbereiden op de invoering van de Wkb en daarbij behoefte hebben aan praktische ondersteuning en sparren met/leren van collega’s. 

Extra ondersteuning

In samenwerking met onze Academy zijn er extra trainingen ingelast om onze leden optimaal te ondersteunen en voor te bereiden op deze nieuwe wet. Leden kunnen een basistraining of een begeleidingstraject volgen.

Begeleidingstraject mkb

De kick-off op 16 januari in Apeldoorn werd dan ook druk bezocht. Uitgangspunt is dat je het begeleidingstraject in ongeveer drie maanden doorloopt. Het traject start met een gezamenlijke kick-off sessie. Vervolgens start je individueel met het doorlopen van de e-learning modules waarna maandelijks (in totaal drie keer) een classroomsessie volgt. Tijdens de classroomsessies wordt de doorlopen stof behandeld en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wanneer ga jij starten?

Hieronder vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op. We kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.