Logo Bouwend Nederland

Omgevingsmanagement: van kostenpost tot verdienmodel

Dinsdag 21 februari 2023

Aflevering 22 van onze podcast gaat over omgevingsmanagement. Wat levert het je bouwproject op, als je aan goed omgevingsmanagement doet. Presentator Iman de Vries praat met Barbara O’Neill, omgevingsmanager bij Van Wijnen en Dylan van der Louw, omgevingsmanager bij BAM.

Beluister hier de podcast

 

Waar Barbara zich vooral bezighoudt met woningbouw, is Dylan elke dag aan het werk met de infra op de Afsluitdijk. Het beroep van omgevingsmanager wordt steeds interessanter. Er vinden belangrijke ontwikkelingen plaats, het is niet zenden maar juist de omgeving meenemen in je project. Bovendien delen Barbara en Dylan belangrijke tips en tricks voor als je zelf je omgevingsmanagement moet doen. Hoe dit kan werken als verdienmodel in plaats van een extra kostenpost, dat hoor je in deze aflevering van ‘De bouw maakt het podcast’.

Wat doet Maxime in z'n laatste kwartaal?

En natuurlijk drinkt Iman ook weer koffie met Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen. Waar is Maxime mee bezig in zijn laatste kwartaal van zijn tijd als voorzitter van Bouwend Nederland?

Mis geen aflevering

Wil je geen aflevering missen van De bouw maakt het podcast? Vergeet dan niet op de volgknop te drukken op Spotify of te abonneren op Apple Podcasts! Kijk ook op.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.