Logo Bouwend Nederland

Onderhandeling cao Bouw & Infra loopt door volgens schema

Vrijdag 3 november 2023

Werkgevers in de bouw en infra volgen met belangstelling de aangekondigde 'ludieke acties' van vakbond FNV. De gesprekken met de bonden over het afsluiten van een nieuwe cao Bouw & Infra gaan volgens planning door.

Vakbond FNV kondigde vandaag 'ludieke acties' aan die volgende week in Amsterdam, Loppersum en Rotterdam gehouden zullen worden. De bond roept daarbij zijn leden op om deze bijeenkomsten bij te wonen.

Focus op goed akkoord

"We volgen dit soort ontwikkelingen uiteraard op de voet, aldus George Raessens, hoofdonderhandelaar van de werkgeversdelegatie. We hebben al drie gesprekken gehad met de cao-onderhandelaars van FNV en CNV en we hebben deze maand volgens planning nog twee bijeenkomsten. Dat is op 16 en op 23/24 november. Als daar relevante ontwikkelingen uitkomen dan delen we dat uiteraard met de buitenwereld. Onze focus ligt nu op het bereiken van een goed akkoord en dat doen we met de bonden aan de onderhandelingstafel."

 

Lidbedrijven die vragen hebben over medewerkers die deze bijeenkomsten willen bezoeken kunnen informatie vinden op deze speciale informatiepagina. Daar staat uitgelegd wat rechten en plichten zijn, een handige checklist en veelgestelde vragen en antwoorden.

Aukje van het Nederend
manager advies & arbeidsvoorwaarden
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.

Vrijdag 1 maart 2024
Onderhandelingsresultaat cao Vlakglas 2024

Op 28 februari 2024 hebben sociale partners elkaar gevonden in een onderhandelingsresultaat voor de cao groothandel in vlakglas, het glasbewerkings-en het glazeniersbedrijf 2024. De vakbonden leggen dit resultaat positief voor aan hun achterban.

Donderdag 11 januari 2024
Terugkijken: vragen en antwoorden over cao Bouw & Infra 2024

Wat betekent de cao Bouw & Infra 2024 voor loonsverhogingen, toeslagen en vergoedingen, het functie- en loongebouw, de zwaarwerkregeling, werkdruk en de overwerkregeling voor uta-werknemers? Dit zijn slechts enkele onderwerpen in het druk bezochte webinar over de nieuwe cao. Bekijk in dit artikel het webinar terug.