Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Onderwijs krijgt kijkje achter bouwhekken op onderwijsdag van de bouw

Onderwijs krijgt kijkje achter bouwhekken op Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 16 juni 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 stelden twintig bouw- en infraprojecten verspreid over het land hun bouwhekken open voor de tweede Onderwijsdag van de Bouw. Op deze dag, voorafgaand aan de jaarlijkse Dag van de Bouw, konden kinderen en jongeren met hun klas een uniek kijkje achter de bouwhekken nemen en zo kennismaken met het mooie werk in de bouw en infra.

Naast rondkijken op een plek waar je normaal nooit kunt komen, konden bezoekers speciale activiteiten doen. Kinderen en jongeren mochten vaak zelf aan de slag, kregen uitleg of een bijzondere rondleiding. Er waren dit jaar bouwplaatsen opengesteld van Groningen tot Breda. In de video hierboven zie je diverse bouwplaatsen in en rondom Breda waar verenigingsmanager Petra Landmeter en leerlingen werden rondgeleid.

De organisatie van de Onderwijsdag van de Bouw is een samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, die via onze collega's aan elkaar worden verbonden. Naast projecten die hun bouwhekken de dag erna openen voor de jaarlijkse Dag van de Bouw, waren er ook projecten die speciaal voor deze onderwijsdag hun bouwplaats openstelden. Bekijk via deze link een selectie van de projecten die meededen aan de Onderwijsdag van de Bouw.

Dag gemist?

Op Twitter hebben we de hele dag door foto's geplaatst van collega's die door het land een bouwplaats hebben bezocht. Via deze link kan je alle foto's terugkijken

Niels Wensing
directeur dienstverlening
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Woensdag 10 juli 2024
Samen sterk voor aanpak krapte in de infra

We hebben als infrasector een grote uitdaging. Ons werk is voorwaardelijk voor de vele maatschappelijke uitdagingen waar we als land voor staan. Tegelijkertijd zijn er te weinig mensen om dat werk uit te voeren. De verwachting is dat die krapte tot minimaal 2040 mede door vergrijzing en ontgroening verder toeneemt. Het is tijd voor extra actie. De komende jaren maken we ons, samen met onze leden en relevante stakeholders, sterk voor een aanvullend pakket aan maatregelen om de krapte verder aan te pakken.