Logo Bouwend Nederland

Onderwijs krijgt kijkje achter bouwhekken op Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 16 juni 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 stelden twintig bouw- en infraprojecten verspreid over het land hun bouwhekken open voor de tweede Onderwijsdag van de Bouw. Op deze dag, voorafgaand aan de jaarlijkse Dag van de Bouw, konden kinderen en jongeren met hun klas een uniek kijkje achter de bouwhekken nemen en zo kennismaken met het mooie werk in de bouw en infra.

Naast rondkijken op een plek waar je normaal nooit kunt komen, konden bezoekers speciale activiteiten doen. Kinderen en jongeren mochten vaak zelf aan de slag, kregen uitleg of een bijzondere rondleiding. Er waren dit jaar bouwplaatsen opengesteld van Groningen tot Breda. In de video hierboven zie je diverse bouwplaatsen in en rondom Breda waar verenigingsmanager Petra Landmeter en leerlingen werden rondgeleid.

De organisatie van de Onderwijsdag van de Bouw is een samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, die via onze collega's aan elkaar worden verbonden. Naast projecten die hun bouwhekken de dag erna openen voor de jaarlijkse Dag van de Bouw, waren er ook projecten die speciaal voor deze onderwijsdag hun bouwplaats openstelden. Bekijk via deze link een selectie van de projecten die meededen aan de Onderwijsdag van de Bouw.

Dag gemist?

Op Twitter hebben we de hele dag door foto's geplaatst van collega's die door het land een bouwplaats hebben bezocht. Via deze link kan je alle foto's terugkijken

Niels Wensing
directeur dienstverlening
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Zondag 7 april 2024
Girls' Day: duizenden meiden bezoeken bedrijven in de techniek

Aanstaande donderdag 11 april is het Girls' Day en dan gaan ruim 8300 meiden tussen de tien en vijftien jaar op bezoek bij meer dan 230 bedrijven in bèta, techniek en IT verdeeld over ruim 250 locaties in Nederland. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meiden komen op hun pad naar een baan in bouw, infra, techniek of IT allerlei hordes tegen. Daarom kiezen zij nog steeds veel minder vaak dan jongens voor doorleren of werken in die sectoren. Dat is jammer, want het zijn kansrijke sectoren met veel baanzekerheid en beroepsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven in deze sectoren alle talent gebruiken dat er is.

Vrijdag 5 april 2024
Datum bouwplaatsbezoek HBO Bouworiëntatiedagen 2024 bekend

Dit jaar organiseren we samen met de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van de Avans Hogeschool weer de HBO Bouw Oriëntatiedagen (BOD). Een onderdeel hiervan, het bouwplaatsbezoek, staat gepland op 31 oktober 2024. Doe jij mee met je project?