Logo Bouwend Nederland

Revisie opleidingen Boormeester en Bronbemaler

Woensdag 28 februari 2024

De afgelopen periode is er door diverse leden veel tijd gestoken in de revisie van de opleidingen Boormeester, Boormeester met specialisatie Open bronnen, Assistent Bronbemaler en Bronbemaler.

Door diverse ontwikkelingen, zoals de nieuwe Omgevingswet, was het noodzakelijk om de opleidingen weer up to date te maken. Afgelopen januari is de vernieuwde opleiding Boormeester gestart met 20 personen. Inmiddels heeft deze groep het theorie-examen ook gevolgd. De opleiding Boormeester met specialisatie Open bronnen start binnenkort.

SOMA en Gebr. Van Kessel

De opleidingen worden gegeven vanuit Soma Bedrijfsopleidingen. Lidbedrijf Van Kessel ondersteund Soma Bedrijfsopleidingen met de benodigdheden voor de VOP-opleiding binnen de opleiding voor Bronbemaler. De opleiding voor (Assistent) Bronbemaler start in april.

Meer weten?

Bekijk hier meer informatie over de genoemde opleidingen. De vakgroep wil via deze weg alle betrokkenen en met name de lidbedrijven (Gebr. Van KesselGrondboorbedrijf Haitjema bvHenk van Tongeren Water & Techniek bvDe Vet Waterbeheer) hartelijk danken voor hun inzet de afgelopen periode.

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
Warmtemanifest: maak warmtenetten weer HOT

In de toekomst zal ongeveer een kwart tot dertig procent van de warmtevraag met duurzame collectieve warmtenetten worden ingevuld. Deze uitdagende stip aan de horizon kunnen we alléén bereiken, wanneer we constructief samenwerken aan dit gemeenschappelijke doel. Dat is de kernboodschap van het Warmtemanifest, dat gisteren op het Warmtenetwerk Jaarcongres werd overhandigd aan Caroline Kollau, Directeur Energiemarkt en plaatsvervangend DG Klimaat en Energie bij het ministerie van EZK. In het Warmtemanifest worden tien concrete voorstellen gedaan en een uitnodiging om deze samen met de warmtebedrijven, netbeheerders, de bouwsector en overige sectoren op te pakken.

Vrijdag 24 mei 2024
Opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerkingen tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.