Logo Bouwend Nederland

Smartphones in 2021: dit zijn de 5 beste modellen

Woensdag 2 februari 2022

2021 was een boeiend jaar binnen de telecom, zeker qua lanceringen van nieuwe smartphones. Nieuwe designs, vouwbare telefoons en high end camera’s, 2021 had het allemaal. Het zijn toestellen die ook in 2022 het kopen waard blijven, en ook nog eens in prijs dalen Maar wat zijn nou écht de beste smartphones van 2021? Wij gingen op onderzoek en hebben de vijf beste smartphones van 2021 in willekeurige volgorde op een rij gezet. Wij presenteren je de winnaars:

1. Oppo Find X3 Pro

Een relatief nieuwe speler op de markt. Oppo is het broertje van OnePlus en is vooral op de Chinese markt een grote speler. Sinds kort betreden zij ook de Europese markt, en met succes. Want de Oppo Find X3 Pro staat niet voor niets in deze lijst. De telefoon heeft een futuristisch design, mooi scherm en een bijzondere camera. Wat de camera bijzonder maakt is voornamelijk het uiterlijk, maar ook de specs mogen er zijn. Met 32 megapixel maakt de Oppo Find X3 Pro uitstekende foto’s. Met een refresh rate van 120hz lopen de beelden vloeiend op elkaar over. De Oppo Find X3 Pro kent een uitstekende batterijduur, waarbij je ook na intensief gebruik de dag eindigt met 25%. Daarnaast laadt hij in 10 minuten tot maar liefst 40% op.

2. Apple iPhone 13 Pro Max

Misschien wel de bekendste telefoon van deze eeuw, de iPhone. Elk jaar brengt Apple een nieuwe variant op de markt die nét weer wat beter is dan de vorige. De iPhone 13 Pro Max heeft de snelste processor van alle telefoons uit 2021. Dit maakt hem razendsnel. Met een 12 megapixel camera misschien op papier niet de nummer 1, maar Apple maakt optimaal gebruik van de software. Hierdoor zijn de foto’s en video’s die je maakt van ongekende kwaliteit Dit maakt de iPhone 13 Pro Max, in combinatie met een supersnel scherm en een uitstekende accu, één van de beste smartphones van 2021. Nog een pluspunt is dat updates en veiligheidsupdates voor minimaal 5 jaar vaststaan.

3. Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung is al jarenlang koploper en de grootste concurrent van Apple. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; de camera is fantastisch. Deze kent maar liefst 108 megapixel! Met de Samsung Galaxy S21 Ultra schiet je misschien wel de mooiste foto’s van dit moment. Daarnaast is het scherm net als bij veel andere high end telefoons ongekend snel én mooi. Met een hoge refresh rate en een QHD+ scherm kijk je series en films van ongekende kwaliteit. Tot slot de batterijduur, deze is op papier het beste van deze hele lijst. De Samsung Galaxy S21 Ultra gaat gemakkelijk een dag lang mee, zelfs met intensief gebruik.

4. OnePlus 9 Pro

OnePlus is al jaren één van de top fabrikanten van high end smartphones. Het Chinese merk kent uitzonderlijke Android ervaringen en top functies. De OnePlus9 heeft een mooi scherm, is snel en heeft een uitzonderlijk goede camera van 48 megapixel. Dat laatste komt door de samenwerking met het merk Hasselblad, een toonaangevende fabrikant van camera’s en lenzen. Het scherm kent een hoge refresh rate waardoor beelden naadloos in elkaar overlopen en snel aanvoelen. De OnePlus 9 kent daarnaast een ongekende snelheid in het opladen. Het volledig opladen van 1% naar 100% wordt door de oplader die bij het toestel geleverd wordt binnen 30 minuten gedaan.

5. Xiaomi 11T Pro

Wederom een Chinese smartphone fabrikant. De Xiaomi 11T Pro heeft dezelfde processor als de Oppo Find X3 en de OnePlus 9. Maar qua uiterlijk lijkt hij dan weer veel op de Samsung Galaxy S21. De Xiaomi 11T Pro heeft een camera van maar liefst 108 megapixels, waar je de mooiste foto’s mee kan maken. Het scherm heeft een Full HD+ resolutie, deze is wel wat lager dan bij de andere telefoons in deze lijst. Daarentegen doet de ververs-snelheid niet ten onder. De Xiaomi 11T Pro laadt zich binnen 20 minuten volledig op. Tot slot misschien wel het grootste voordeel ten opzichte van de andere telefoons, hij is een stuk goedkoper.

De beste smartphone voor jou?

We hebben deze lijst samengesteld aan de hand van de bevindingen van onze specialisten. Natuurlijk verschilt het per persoon wat voor jou de beste smartphone van 2021 is. Wil jij alleen Android telefoons? Dan valt de iPhone 13 Pro Max af. Gelukkig bevat onze webshop de beste selectie van de meest populaire telefoons in iedere prijsklasse.

Bouwend Nederland Telefonie

Wil je meer weten over Bouwend Nederland Telefonie? Neem dan contact op met de afdeling ledenvoordeel of bel 079 3 252 166.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Maandag 30 oktober 2023
Podcast: De nieuwe generatie ondernemers over leiderschap

Zijn flexibele werktijden dé manier om personeel aan te trekken en te behouden? Welke cultuur werkt het beste om mensen in jouw bedrijf te laten groeien? Aan tafel bij presentator Iman de Vries zitten Sophia van Bakel, commercieel directeur bij Vermeulengroep en Artjan van Kooten, algemeen directeur van VKP. In aflevering 36 van ‘De bouw maakt het podcast’ vertellen zij over hun vernieuwende leiderschapsstijl en hoe zij er daarmee voor zorgen dat hun organisaties en mensen toekomstbestendig zijn.