1. Home
  2. Nieuws
  3. Stopzetting beterexcedent regeling bex door pensioenfonds bouwnijverheid

Alternatief na stopzetting BeterExcedent-regeling (BEX) door pensioenfonds Bouwnijverheid

Maandag 14 oktober 2024

Vanaf 31 december 2024 stopt het bpfBOUW met de uitvoering van de BeterExcedent-regeling (BEX). Dit besluit heeft te maken met de nieuwe pensioenregeling die naar verwachting per 1 januari 2026 voor de bij bpfBOUW aangesloten sectoren zal gaan gelden.

Deze excedentregeling is een aanvullende regeling bovenop de basisregeling van bpfBOUW. Werkgevers die een dergelijke regeling met bpfBOUW hebben getroffen, zijn onlangs per brief door bpfBOUW hiervan op de hoogte gesteld.

Maakt jouw onderneming gebruik van de Bex regeling? Geef het aan ons door! Wij kunnen je dan op de hoogte houden van de ontwikkeling van een alternatieve regeling.

Op donderdag 17 oktober organiseert Bouwend Nederland samen met haar pensioenpartners een webinar over een alternatief voor de Bex-regeling. Hierin zullen deskundige adviseurs toelichting geven over dit alternatief en is het mogelijk om vragen te stellen hierover. Je kunt je hier direct inschrijven.

Aangaan van een nieuwe excedentregeling

Het is dus vanaf 1 januari niet meer mogelijk om via bpfBOUW een excedentregeling aan te gaan. Werkgevers die een dergelijke regeling willen afsluiten, kunnen contact opnemen met de adviseurs van Howden. Howden is verzekeringspartner van Bouwend Nederland. Contactgegevens: Marcel Lubbers, pensioenadviseur bij VLC & Partners (Part of Howden), 073 – 692 4605 en via het e-mailadres Marcel.lubbers@howdennederland.nl of bouwendnederland@howdengroup.com.

Aukje van het Nederend
manager advies & arbeidsvoorwaarden
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 oktober 2024
Zwaarwerkuitkering hoger in 2025

De zwaarwerkuitkering wordt per 1 januari 2025 met 7% en €100 verhoogd. Vanaf dan is het uitkeringsbedrag €2.175,07 bruto per maand (dat is €26.100,84 per jaar) bij een fulltime dienstverband.

Donderdag 3 oktober 2024
Digitalisering: vakbondsconsulenten benadrukken persoonlijk contact

Vakbondsconsulenten bieden passende ondersteuning in de digitale wereld van regelingen en aanvragen: "Niet iedereen is digitaal vaardig, maar dit mag nooit een reden zijn om iemand niet optimaal te kunnen helpen."

Donderdag 26 september 2024
Cyberrisico’s verzekeren?

De BNL verzekeringen zijn altijd volop in ontwikkeling door een coöperatieve samenwerking tussen In-Staet en Howden in samenspraak met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie.