Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Terugkijken webinar over werkgebonden personenmobiliteit informeert leden

Terugkijken: webinar over werkgebonden personenmobiliteit informeert leden

Maandag 17 juni 2024

Senior Adviseur Duurzame Mobiliteit, Maarten van Leeuwen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft tijdens een interactief webinar tekst en uitleg gegeven over de nieuwe regeling 'Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)'.

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

De WPM is de rapportageverplichting over het zakelijke verkeer en woon- werkverkeer, per 1 juli 2024 verplicht voor elke organisatie met meer dan 100 medewerkers. Op 13 juni 2024 vond het webinar plaats speciaal georganiseerd voor onze leden en die van Techniek Nederland. De presentatie van RVO vind je hier.

Tijdens het webinar gaf Maarten van Leeuwen uitleg over wat de regeling precies inhoudt. Specifiek voor onze sector kwamen ook de volgende vragen aan bod. Hoe gaan we om met BBL'ers? Zijn grijze kentekens ook onderdeel van de rapportageverplichting? Wat wordt er verstaan onder woon-werkverkeer, en horen bouwprojecten op locatie daar ook bij? 

Onze ledenvoordeelpartner GPS-Buddysysteem kan ontzorgen in het registreren van de rapportage. Download hier de presentatie van GPS-Buddysysteem voor meer informatie.

Handreiking beschikbaar

Welke gegevens je nodig hebt, staat in de handreiking 'Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit'. In die handreiking staan ook tips hoe je de gegevens verzamelt. Je hebt bijvoorbeeld deze gegevens nodig:

  • Het totaal aantal kilometers dat jouw werknemers in een kalenderjaar hebben afgelegd voor zakelijk en woon-werkverkeer.
  • Jaartotaal aan kilometers verdeeld in soort vervoermiddel en brandstoftype.
Willemijn Visscher
Coördinator meerjarenprogramma's
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Bestel jouw Shell pas nu nog eenvoudiger!

Voordelig tanken en/of laden bij alle Shell en Esso-stations

Maandag 1 juli 2024
Harbers tekent intentieverklaring verkeersveiligheid zware elektrische bussen

Demissionair minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat heeft samen met ons en andere brancheorganisaties een intentieverklaring om verkeersveiligheid te waarborgen ondertekend. Hierin staan afspraken om de veilige inzet van elektrische bussen tussen de 3.500 en 4.250 kg die met rijbewijs B bestuurd mogen worden te verbeteren.

Donderdag 13 juni 2024
Let op: Beperkte leveringsgarantie 2024 voor Renault Bedrijfswagens

Het aantal bestelde Renault bedrijfswagens door leden is dit jaar explosief gestegen. Vanuit de markt ziet Renault ook een grote vraag naar brandstof bedrijfswagens. Dit verhoogt de druk in de logistieke keten, van dealernetwerk tot ombouwers.