Logo Bouwend Nederland

Test je kennis over veiligheid met de BNL Veilig-quiz

Woensdag 15 april 2020

De afgelopen weken hebben we ons hard gemaakt om onze sector veilig te laten doorwerken in deze tijden van het coronavirus. Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is daar het resultaat van. Maar dat is niet het enige. Bouwend Nederland heeft nu ook een quiz ontwikkeld waarmee je jouw kennis over veiligheid kunt testen: de BNL Veilig-quiz. Speel je mee?

Download de BNL Veilig-quiz vandaag nog op je mobiel, tablet of computer. 

Met de BNL Veilig-quiz beantwoord je verschillende vragen over veiligheid in onze sector. En inderdaad, een aantal daarvan gaan ook over corona. Maar ook andere veiligheidsthema's komen aan bod, zoals vallen van hoogte, aanrijdingsgevaar, gevaarlijke stoffen, Bouwspraak en meer. Bij elk thema zijn er steeds 100 vragen te beantwoorden. Iedere twee weken voegen we een nieuwe set met vragen over weer een ander thema toe. Het eerste thema dat je in de quiz kunt vinden is: Gezondheid. Als je tot de beste 5 spelers van een periode behoort, ontvang je een leuke attentie. Meld je highscore dus aan! 

De 100 vragen over het volgende thema “Vallen” verschijnen op 28 april 2020.

BNL-quiz vanaf nu beschikbaar

Sinds woensdag 15 april is de BNL Veilig-quiz live. Je kunt de quiz direct online spelen via onderstaande url maar die ook als app downloaden op je mobiele telefoon, tablet of gewoon op de computer. Volg de instructie in de onderstaande video om de app te installeren. Let wel, de quiz is niet beschikbaar als app in de de App Store van Apple of de Play Store van Google. 

Klik op deze link om de quiz te starten of te downloaden of ga naar https://www.quizhubcreations.nl/BNLveilig.

Quizinstructie BNL Veilig

De onderstaande video geeft extra tekst en uitleg over hoe je de quiz kunt downloaden

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.