Test je kennis over veiligheid met de BNL Veilig-quiz
Woensdag 15 april 2020
De afgelopen weken hebben we ons hard gemaakt om onze sector veilig te laten doorwerken in deze tijden van het coronavirus. Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is daar het resultaat van. Maar dat is niet het enige. Bouwend Nederland heeft nu ook een quiz ontwikkeld waarmee je jouw kennis over veiligheid kunt testen: de BNL Veilig-quiz. Speel je mee?
Download de BNL Veilig-quiz vandaag nog op je mobiel, tablet of computer.
Met de BNL Veilig-quiz beantwoord je verschillende vragen over veiligheid in onze sector. En inderdaad, een aantal daarvan gaan ook over corona. Maar ook andere veiligheidsthema's komen aan bod, zoals vallen van hoogte, aanrijdingsgevaar, gevaarlijke stoffen, Bouwspraak en meer. Bij elk thema zijn er steeds 100 vragen te beantwoorden. Iedere twee weken voegen we een nieuwe set met vragen over weer een ander thema toe. Het eerste thema dat je in de quiz kunt vinden is: Gezondheid. Als je tot de beste 5 spelers van een periode behoort, ontvang je een leuke attentie. Meld je highscore dus aan!
De 100 vragen over het volgende thema “Vallen” verschijnen op 28 april 2020.
BNL-quiz vanaf nu beschikbaar
Sinds woensdag 15 april is de BNL Veilig-quiz live. Je kunt de quiz direct online spelen via onderstaande url maar die ook als app downloaden op je mobiele telefoon, tablet of gewoon op de computer. Volg de instructie in de onderstaande video om de app te installeren. Let wel, de quiz is niet beschikbaar als app in de de App Store van Apple of de Play Store van Google.
Klik op deze link om de quiz te starten of te downloaden of ga naar https://www.quizhubcreations.nl/BNLveilig.
Quizinstructie BNL Veilig
De onderstaande video geeft extra tekst en uitleg over hoe je de quiz kunt downloaden
Gerelateerd nieuws
Als er extreme hitte is, is het van belang dat je medewerkers niet alleen goed voor zichzelf zorgen, maar jij als werkgever ook je verantwoordelijkheden neemt. Daar hebben we afspraken over gemaakt in de cao Bouw & Infra, maar natuurlijk zijn er ook nog andere maatregelen. In dit artikel zetten we een en ander op een rijtje.
Bouw- en infrabedrijven werken vaak aan grote projecten, met inzet van ingehuurd personeel. Om ook hún veiligheid te garanderen, is meer aandacht nodig voor diploma’s en certificaten, betrokkenheid bij instructies, cultuurverschillen en taalbarrières. Eind mei verkenden organisaties en de bouw- en uitzendbranche tijdens een bijeenkomst gezamenlijk oplossingen. Die worden de komende periode getoetst in de praktijk.
Regen hield het gezelschap op 27 mei in Mijdrecht niet binnen. Vertegenwoordigers van Bouwend Nederland, Rijkswaterstaat, Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Transport en Logistiek Nederland kwamen bij elkaar voor een 'safety walk' langs de A2 bij Abcoude. Het gezamenlijke doel is veiliger werken op de vluchtstrook. Na een update op het kantoor van freesbedrijf Freesmij volgde een demonstratie van de gewenste aanpak: het tijdelijk afsluiten van de rechterrijstrook om veilig op de vluchtstrook te werken.