Logo Bouwend Nederland

Teus de Wit, markant en groot infra-boegbeeld, overleden

Woensdag 19 april 2023

Verslagen en bedroefd hebben het bestuur en de directie van Bouwend Nederland kennisgenomen van het overlijden van Teus de Wit.

Teus maakte als directeur van Versluys Groep ruim acht jaar deel uit van het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland. Teus zat in het Bestuur namens de ledengroep Infra Midden - zijn kiesgroep zoals hij het altijd noemde.

Maar Teus deed meer. Hij was voorzitter van het infravoorzittersoverleg. Hij was meer dan actief deelnemer aan het directeurenoverleg Infra Midden en het Infraplatform Randstad Zuid. Teus was ook namens het Bestuur vertegenwoordiger in verschillende infragerelateerde vakgroepen. En hij was door Bouwend Nederland verkozen als bestuurder bij het Soma College en de CROW.

Teus was een groot infra-boegbeeld en een markant en mooi mens. Teus kende Bouwend Nederland. En bouwend Nederland kende Teus.

Wij gaan zijn duidelijkheid, gedrevenheid en loyaliteit missen. Wij wensen Inez, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Arno Visser, voorzitter
Fries Heinis, algemeen directeur
Bestuur en medewerkers Bouwend Nederland

Fries Heinis
Algemeen directeur
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.