Logo Bouwend Nederland

Uit de bestuurskamer van afdeling Brabant Mid-West; Erik van den Bergh stelt zich voor

Dinsdag 11 april 2023

Het is alweer even geleden dat één van de bestuursleden van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West zich op een wat persoonlijkere manier aan de leden voorstelde. Dit keer de beurt aan Erik van den Bergh. Erik is de jongste in ons afdelingsbestuur, is een voorstander van innovatie en ervan overtuigd dat bouwen ook anders kan.

Mijn naam is Erik van den Bergh, 37 jaar en samen met Masha en onze drie kinderen Frister , Skip en Malua wonen we in één van de zonnigste provincies; Zeeland. Een prachtige omgeving waar we al een geruime tijd wonen vanwege onze grote passie voor ‘watersport’.

Derde generatie

Mijn passie voor watersport leek eerst een meer voor de hand liggende keuze. Na het afronden van mijn studie commerciële economie, met specialisatie sportbusiness, ben ik eerst werkzaam geweest in het buitenland bij een vooruitstrevende marktleider in de surfindustrie. Dat was een mooi avontuur en vooral leerzame tijd. Achteraf bleek hier niet mijn toekomst te liggen. Gelukkig ben ik nooit op jonge leeftijd door mijn vader, tweede generatie Van den Bergh, gepusht de richting van ons familiebedrijf te kiezen. Via een omweg ben ik ons familiebedrijf binnengestapt. Van letterlijk krullenjongen, assistent-uitvoerder, werkvoorbereider, calculator ben ik doorgegroeid naar de positie waar ik vandaag de dag sta. Met natuurlijk ook de nodige cursussen, opleidingen ‘bouwkunde’ en ‘bouwtechnische bedrijfskunde’ en een persoonlijk coachingstraject op zak.

65-jarig jubileum Bergh Bouwgroep

Op 27 juni 1958 werd het aannemersbedrijf Gebroeders van den Bergh opgericht. "Veel meer dan een keet op de binnenplaats van het ouderlijk huis van mijn overgroot oma was het niet”. Mijn opa Wout en zijn broer Louis begonnen met niks. Van een klein aannemersbedrijf in Bergen op Zoom zijn we uitgegroeid tot een groep familiebedrijven waarmee we dagelijks vastgoed Ontwikkelen, Bouwen, Verbeteren en Onderhouden. Met ruim 85 medewerkers zijn we voornamelijk actief in de Zuidwestelijke Delta en met onze specialismes werken we ook verder in Nederland. Een prestatie die we samen hebben bereikt met onze opdrachtgevers, partners en natuurlijk onze eigen (oud)medewerkers. Dit jaar vieren we ons 65-jarig jubileum en dat gaan we samen met onze collega’s nog uitgebreid vieren. 

Toekomstbestendig bouwen

In 2018 kreeg ik de kans en het vertrouwen om binnen de Bergh Bouwgroep een nieuwe bedrijfstak te starten. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik een zeer sterk en gepassioneerd team om me heen heb. Want bouwen doe je immers niet alleen, dat doe je samen! Met Bergh Bouwsystemen werken we voornamelijk in bouwteam middels ons eigen ontwikkeld industrieel flexibel bouwsysteem VOXS. In teamverband samenwerken naar hetzelfde doel is vergelijkbaar met topsport; dat geeft ons energie en voldoening. Daarnaast ben ik ook groot voorstander van innovatie, BIM, prefab, circulair en bio-based bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat bouwen ook anders kan! Vooral op een moment dat de wereld zich in een crises bevindt. Het is vrijwel dagelijks in het nieuws: gebrek aan vakmensen, ingewikkelde vergunningsprocedures, kwaliteitsborging, toegesneden regelgeving, stijgende materiaalprijzen, leveringsonzekerheid, stikstof en energietekorten. Dat maakt het voor mij elke dag weer een uitdagende omgeving om in te werken, jezelf aan te passen en te blijven vernieuwen. Dat innovatie in de bouwsector meer leeft dan ooit tevoren daar mogen we als sector best trots op zijn!

Bestuurslid

Naast een actieve rol in ons familiebedrijf vind ik het ook van grote meerwaarde om vrijwillig als bestuurslid van Afdeling Brabant Mid-West mijn steentje bij te dragen voor een toekomstbestendige bouwsector. Heb je een vraag over mijn werk of een andere willekeurige vraag dan kan je me altijd mailen of spreek me aan bij één van de activiteiten die we samen met ons bestuur van Brabant Mid-West organiseren.

Contact met de afdeling 

Daarnaast kun je ook altijd bij verenigingsmanager Petra Landmeter of één van de andere bestuursleden terecht. Zie hier de samenstelling van het afdelingsbestuur, waarover we binnenkort gezien enkele wisselingen meer communiceren. Je kan ook mailen naar de afdeling of bellen naar Petra (06-15557622).

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?