Update Gedragscode Bouwend Nederland
Dinsdag 21 februari 2023
“Leden van Koninklijke Bouwend Nederland worden geacht hun bedrijf op een maatschappelijk verantwoorde, integere en transparante wijze uit te oefenen.” Dat staat in onze gedragscode met daarbij de gedragsregels waar ieder lid zich aan moet houden.
Geactualiseerde versie
Deze gedragscode is nu geactualiseerd. Inhoudelijk is er niet veel veranderd, maar de tekst is vereenvoudigd en verwijzingen naar verouderde wetgeving en onnodige herhalingen zijn verwijderd. Hiermee is de gedragscode aanzienlijk verkort en teruggebracht tot vijf basis gedragsregels. En er is een zesde gedragsregel toegevoegd met betrekking tot goed werkgeverschap.
Download
Gerelateerd nieuws
De Maatschappelijke Watercoalitie, bestaand uit bouw, bedrijfsleven, techniek, natuur, de drinkwatersector, woningcorporaties, huizenbezitters, projectontwikkelaars, boeren, kenniscentra, recreatie en gezondheidsfondsen heeft het Watermanifest aan leden van de Tweede Kamer overhandigd. Volgens de coalitie doet het Kabinet-Schoof onvoldoende om aan de doelen van de Kaderrichtlijn Water te voldoen. Ze roept daarom de politiek op om meer urgentie te tonen en maatregelen te treffen om voldoende schoon water in de toekomst te garanderen.
Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.
AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.