Logo Bouwend Nederland

Van Santvoort Bouw strijdt om titel 'beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland'

Dinsdag 7 maart 2023

Op 21 februari maakte SBB de genomineerden bekend voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023. Welk erkend leerbedrijf heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf dik verdient? Voor welke praktijkopleider is werkelijk niets te gek als het om mbo-studenten gaat?

Van Santvoort Bouw kan met trots zeggen dat zij, als enige bouwbedrijf, genomineerd zijn voor de titel 'beste leerbedrijf van Nederland' in de sector 'Techniek en gebouwde omgeving'.

Jury-oordeel

Een deskundige jury heeft voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders gekozen. Het oordeel van de jury is tot zover lovend: "Dit sociale- en professionele familiebedrijf scoort punten op zowel de kwaliteit van hun werkzaamheden als op de kwaliteit van opleiden. Het uniforme geluid uit de richting van zowel (oud) leerlingen, leveranciers, school, samenwerkingsverband, medewerkers, opdrachtgevers, klanten/kopers en SBB-adviseur is overtuigend: menselijk, vaardig, professioneel en betrouwbaar. Bij dit bedrijf wil iedereen leren, werken of zakelijk participeren. Omdat je welkom bent!"

De sectorkamerleden bepalen vervolgens wie er met de eretitel in hun sector vandoor gaan. Deze sectorwinnaars strijden op het Dit is mbo Ambassadeursgala van maandag 15 mei 2023 om de gunst van de publieksjury. Het publiek kiest op deze feestelijke avond het leerbedrijf en de praktijkopleider die zich dan de allerbeste van Nederland mogen noemen.

HR-manager Chris Pijnenburg laat met trots weten: "Echt bouwen, heeft de toekomst! Laten wij nu heel erg bezig zijn met de toekomst door jongeren op te leiden en ze een vertrouwde omgeving te geven waarin ze zichzelf kunnen ontplooien en ontwikkelen. Om bij de beste tien leerbedrijven van Nederland te zitten in onze sector is natuurlijk al een hele eer, maar nu gaan we uiteraard ook voor de drie finaleplaatsen. Of we daarbij zitten krijgen we binnenkort te horen."

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Maandag 30 oktober 2023
Podcast: De nieuwe generatie ondernemers over leiderschap

Zijn flexibele werktijden dé manier om personeel aan te trekken en te behouden? Welke cultuur werkt het beste om mensen in jouw bedrijf te laten groeien? Aan tafel bij presentator Iman de Vries zitten Sophia van Bakel, commercieel directeur bij Vermeulengroep en Artjan van Kooten, algemeen directeur van VKP. In aflevering 36 van ‘De bouw maakt het podcast’ vertellen zij over hun vernieuwende leiderschapsstijl en hoe zij er daarmee voor zorgen dat hun organisaties en mensen toekomstbestendig zijn.