Logo Bouwend Nederland

Vereniging gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) viert 40-jarig bestaan én heft zichzelf op

Donderdag 14 december 2023

Op vrijdag 8 december jl. heeft de ledenvergadering van de Vereniging gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) besloten de vereniging op te heffen. Dit als gevolg van een eerder genomen besluit van de leden om zich per 1 januari 2024 definitief als vakgroep bij Bouwend Nederland aan te sluiten.

Feestelijke stemming

Fries Heinis (algemeen directeur Bouwend Nederland) was bij de vergadering aanwezig om de vakgroep welkom te heten en te feliciteren met dit besluit. Als welkomstcadeau had hij voor voorzitter Christian Carlie een – zelf nog in elkaar te zetten – bouwhelm van Lego-stenen meegenomen. Er was een feestelijke stemming, wat ook kwam doordat de VBR in 2023 zijn 40-jarig bestaan vierde. Daarom waren naast vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven ook oud-voorzitters en de voormalige secretaresse van de VBR uitgenodigd voor een borrel en diner in Slot Zeist. Tijdens het diner werd Paul Lange bedankt voor zijn inzet als voorzitter van de VBR in de achterliggende 3,5 jaar.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 april 2024
Werkinstructies asbesthoudend voegenkit ter beoordeling aangeboden VIP-asbest

Rioolwerkzaamheden zijn niet opgenomen in het AC-Werkplan. In het verleden zijn er asbestcementbuizen en asbesthoudend voegenkit gebruikt bij de realisatie van de riolering. De sector heeft onder leiding van Stichting RIONED in 2021 reeds een landelijk onderzoek uitgevoerd naar aanwezigheid, samenstelling en blootstelling bij noodzakelijke werkzaamheden aan de riolering. Vervolg metingen hebben geleid tot een uitbreiding en een nieuwe werkinstructie.

Donderdag 21 december 2023
Bouwend Nederland verwelkomt VBR als nieuwe vakgroep

Met ingang van 1 januari 2024 heeft Bouwend Nederland een nieuwe vakgroep binnen haar gelederen: de Vakgroep gecertificeerde BetonReparatieBedrijven (VBR).

Woensdag 13 december 2023
Achtste VBR HSEQ-netwerkontmoeting

Op 30 november 2023 vond de achtste HSEQ-netwerkontmoeting plaats. Als locatie was deze keer gekozen voor SMT in Breda, waar de deelnemers een interessante en leerzame ochtend hadden.