Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Donderdag 11 juli 2024

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Om deze activiteiten onder deze vrijstelling te mogen uitvoeren, worden er wel onder andere eisen ten aanzien van werkwijze en opleidingen gesteld. Netbeheer Nederland zal samen met Bouwend Nederland na de bouwvakantie een implementatie document delen en de werkwijze verder toelichten. Voor de lopende werkzaamheden verandert er niets en blijft alles bij het oude. De looptijd van de implementatie is 6 maanden en zal ingaan op 1 augustus 2024. Mocht je vragen hebben, stel ze na de zomer periode aan je contactpersoon van de betreffende netbeheerder.

 

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 juli 2024
GVE workshop van vorstverlet naar waterballet

De laatste jaren ervaren we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Neerslag te korten met als gevolg uitdroging van de grond en lagere waterstanden in watergangen, heftige kortstondige buien waarbij de rivier de Geul buiten haar oevers ging én nauwelijks meer een echte winter met vorst. Ook bij de aanleg van ondergrondse infrastructuur moeten we ons bewust zijn van weerrisico’s. Maar hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens de GVE workshop op 27 juni 2024.

Donderdag 4 juli 2024
Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Dinsdag 2 juli 2024
NLSC++: een gemeenschappelijke taal voor data-uitwisseling

Woensdag 26 juni 2024 vond een webinar plaats over data-uitwisseling via NLCS++ en DSP georganiseerd door onder andere Frank Ter Huurne en Dik Top (Alliander). NLCS staat voor de Nederlandse CAD Standaard, waarbij de ++ slaat op de toevoeging van attribuutinformatie aan gasleidingen en elektrakabels. DSP staat voor Digitaal Samenwerkingsplatform, waarop data uitgewisseld kan worden.