Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vul de enquete over uta werknemers in

Vul de enquête over UTA-werknemers in

Maandag 22 mei 2023

Doe mee aan het onderzoek over UTA-werknemers naar de praktijk op het gebied van onder ander arbeidstijden, overuren en reisuren. Vul jij voor 10 juni de enquête in?

Cao-partijen Bouw & Infra (vakbonden en werkgevers) willen meer weten over de praktijk, ervaringen en wensen van UTA-werknemers, vooral op het gebied van arbeidstijden, overuren en reisuren. In de cao is afgesproken om hier onderzoek naar te doen. Het onderzoek is nu gestart en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, Berenschot. Deelname aan deze enquête is anoniem en volledig vertrouwelijk. Je antwoorden zijn niet herleidbaar naar jou en worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?

UTA-werknemers die in loondienst zijn, dus een arbeidscontract hebben, bij een bouw- en infrabedrijf. Om mee te doen klik je op deze link.

Ben je werkgever van een bouw- en infrabedrijf? Doe dan mee via deze link.

Resultaten

Door de vragenlijst in te vullen help je cao-partijen beter te begrijpen hoe de cao Bouw & Infra in de dagelijkse praktijk werkt. Op basis van de knelpunten die naar voren komen, gaan werkgevers en vakbonden in gesprek over hoe het werk van UTA-werknemers gezonder en aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Fenneken Lamaker
Beleidsadviseur Duurzaam inzetbaarheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Bellen en internetten in het buitenland, hoe zit het nu echt?

Je hebt ze vast wel eens gehoord, de horrorverhalen van ondernemers die na een weekje buitenland terugkomen met een torenhoge telefoonrekening. Gelukkig zijn de risico’s op heel hoge rekeningen afgelopen jaren ingeperkt. Helaas kun je nog steeds veel geld kwijt zijn, met een beetje pech verbruik je in enkele seconden al voor tientallen euro's aan mobiel dataverkeer. Er zijn namelijk een aantal plekken die extra aandacht verdienen. Zo valt bijvoorbeeld het netwerk op zee niet onder Europese netwerk, hetzelfde geldt voor Turkije. Wij vertellen je alles wat je moet weten over bellen en internetten in het buitenland, zo kun jij met een gerust hart op vakantie. Lees je mee?

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.

Vrijdag 1 maart 2024
Onderhandelingsresultaat cao Vlakglas 2024

Op 28 februari 2024 hebben sociale partners elkaar gevonden in een onderhandelingsresultaat voor de cao groothandel in vlakglas, het glasbewerkings-en het glazeniersbedrijf 2024. De vakbonden leggen dit resultaat positief voor aan hun achterban.