Logo Bouwend Nederland

Vul de enquête over UTA-werknemers in

Maandag 22 mei 2023

Doe mee aan het onderzoek over UTA-werknemers naar de praktijk op het gebied van onder ander arbeidstijden, overuren en reisuren. Vul jij voor 10 juni de enquête in?

Cao-partijen Bouw & Infra (vakbonden en werkgevers) willen meer weten over de praktijk, ervaringen en wensen van UTA-werknemers, vooral op het gebied van arbeidstijden, overuren en reisuren. In de cao is afgesproken om hier onderzoek naar te doen. Het onderzoek is nu gestart en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, Berenschot. Deelname aan deze enquête is anoniem en volledig vertrouwelijk. Je antwoorden zijn niet herleidbaar naar jou en worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?

UTA-werknemers die in loondienst zijn, dus een arbeidscontract hebben, bij een bouw- en infrabedrijf. Om mee te doen klik je op deze link.

Ben je werkgever van een bouw- en infrabedrijf? Doe dan mee via deze link.

Resultaten

Door de vragenlijst in te vullen help je cao-partijen beter te begrijpen hoe de cao Bouw & Infra in de dagelijkse praktijk werkt. Op basis van de knelpunten die naar voren komen, gaan werkgevers en vakbonden in gesprek over hoe het werk van UTA-werknemers gezonder en aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Fenneken Lamaker
Beleidsadviseur Duurzaam inzetbaarheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.

Vrijdag 1 maart 2024
Onderhandelingsresultaat cao Vlakglas 2024

Op 28 februari 2024 hebben sociale partners elkaar gevonden in een onderhandelingsresultaat voor de cao groothandel in vlakglas, het glasbewerkings-en het glazeniersbedrijf 2024. De vakbonden leggen dit resultaat positief voor aan hun achterban.

Donderdag 11 januari 2024
Terugkijken: vragen en antwoorden over cao Bouw & Infra 2024

Wat betekent de cao Bouw & Infra 2024 voor loonsverhogingen, toeslagen en vergoedingen, het functie- en loongebouw, de zwaarwerkregeling, werkdruk en de overwerkregeling voor uta-werknemers? Dit zijn slechts enkele onderwerpen in het druk bezochte webinar over de nieuwe cao. Bekijk in dit artikel het webinar terug.