Er zijn in onze sector banen voor mensen die binnen willen werken, of juist veel buiten willen zijn. Banen waar je met je handen werkt of waar je juist moet rekenen en organiseren. Altijd 'maak' je iets, kun je werken aan je eigen ontwikkeling én draag je bij aan de ontwikkeling van Nederland.
Laat je bijpraten
'Jij gaat het maken' organiseert op dinsdag 19 december 2023 van 12.00 - 13.00 een online informatiebijeenkomst voor switchers. Hier kun je geheel vrijblijvend eens kennismaken met de sector: wat is de bouw, infra en techniek precies? Welke beroepen zijn er? Je hoort hoe we je helpen als je de overstap overweegt.
Wat bieden we?
Je hebt een persoonlijk aanspreekpunt in jouw omgeving aan wie je vragen kan stellen en met wie je kan bekijken of een overstap naar bouw en infra of techniek ook iets voor jou is. Naast de informatiebijeenkomst zijn er diverse andere bouwstenen, zoals een informatiepakket, de paskamer om jouw vaardigheden te matchen met functies, beroepenbijeenkomsten, loopbaancoaching, informatie over en (financiële) ondersteuning voor een opleiding en mogelijkheden tot contact met een werkgever.
Meer informatie en aanmelden
Op deze pagina vind je meer informatie die je kan helpen bij het maken van de overstap. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst? Vul het aanmeldformulier in via deze link.
Gerelateerd nieuws
In de infrasector staat gemiddeld 25% van de gerealiseerde omzet open aan vorderingen. De tijd tussen het moment dat de kosten worden gemaakt en de ondernemer deze betaald krijgt, legt een fors beslag op de liquiditeit. En daarmee wordt het ook een rem op investeringen en de snelheid van betalen aan de ketenpartners. De alternatieve betalingsregeling biedt hiervoor een oplossing. Logisch dus dat hier veel animo voor is.
De raadplegingen voor een herziening van de Europese Aanbestedingsrichtlijn zijn begonnen. De Europese Commissie geeft zelf al een schot voor de boeg met haar beleid om de administratieve lasten voor bedrijven en overheden fors te verlagen. Op het Aanbestedingscongres 2025, waar ruim 70 publieke opdrachtgevers en ondernemers bijeen kwamen, klonk duidelijk door dat daar grote behoefte aan is.
De krapte op de arbeidsmarkt is groot. Er moet efficiënter worden gewerkt en dat vraagt om een andere samenstelling van opdrachten. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een nieuw soort contract in voorbereiding: het geïntegreerd instandhoudingscontract (GIC). Al het onderhoud dat in een vastgoedcomplex moet plaatsvinden wordt ondergebracht in een enkel contract bij een enkele marktpartij.