Logo Bouwend Nederland

Renault Megane E-Tech electric 'Auto van het jaar'

Donderdag 12 januari 2023

Het Nederlandse automotive medium Auto Review heeft de Renault Megane E-Tech electric uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar 2022'. Volgens de jury maakt het 100% elektrische model met zijn reeks positieve eigenschappen en betaalbaarheid de meeste indruk van alle nieuw geïntroduceerde personenauto’s in het afgelopen jaar.

Unaniem

In de aanloop naar de jaarwisseling blikt Auto Review terug op het afgelopen jaar, waarbij alle nieuw geïntroduceerde auto’s opnieuw onder de loep worden genomen. Alle redacteuren van het automotive medium maken een selectie van hun persoonlijke 'tops en flops' en verkiezen tevens de collectieve 'Auto van het Jaar'. Voor de 2022-verkiezing waren de redactieleden van Auto Review het unaniem eens: de Renault Megane E-Tech electric is de onbetwiste 'Auto Review Auto van het Jaar'.

"In 2022 kwamen veel elektrische auto’s op de markt. Hoe maak je dan een keuze? Een fraai uiterlijk en een hoogwaardig interieur bezorgen de Megane E-Tech electric alvast bonuspunten. De balans is goed. Hij oogt wel opvallend, maar niet protserig. Binnenin heeft-ie een modern multimediascherm dat er hoogwaardig uitziet, maar ook fysieke knoppen voor de belangrijkste functies", aldus het juryoordeel.

Renault Megane E-Tech Electric

De Megane E-Tech electric markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor Renault. Het model opende het volgende hoofdstuk in de elektrificatieplannen en daarmee de Renaulution-strategie van het merk. Met zijn volledig elektrische aandrijving, vermogen tot 160 kW (220 pk) en actieradius tot 470 km (WLTP) is de Megane E-Tech veelzijdig inzetbaar, voor woon-werkverkeer, een weekend weg of een vakantie. Ook het trekken van een aanhanger behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is, behalve de aandrijving, ook het interieur duurzaam door de toepassing van veel gerecyclede materialen. De Megane E-Tech electric is leverbaar met keuze uit twee batterijpakketten, twee vermogensvarianten en vijf uitrustingsniveaus. Bekijk hier alle prijzen en uitvoeringen van de Megane E-Tech electric.

Prijzenslag

De overwinning bij de 'Auto Review Auto van het Jaar'-verkiezing is opnieuw een bevestiging van de weg die Renault is ingeslagen. Onlangs werd de 100% elektrische Renault Kangoo E-Tech electric door een onafhankelijke jury van bedrijfswagenexperts in Nederland uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2023’, een jaar nadat de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor werd verkozen tot ‘International Van of the Year 2022’. Daarnaast is de nieuwe Renault Austral uitgeroepen tot 'AUTOBEST- BEST BUY CAR OF EUROPE IN 2023' en behoort hij tot de zeven finalisten van de prestigieuze 'European Car of the Year 2023'-verkiezing, waarvan de winnaar op 13 januari 2023 bekend wordt gemaakt.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je graag meer weten over het speciale ledenvoordeel met Renault? Neem dan contact met ons op via 079 32 52 166 of mail naar voordeel@bouwendnederland.nl.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Belastingregels voor bedrijfswagens veranderen in 2025.

Ondernemers die een nieuwe bedrijfswagen kopen, zijn nu nog vrijgesteld van Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen (BPM). Vanaf 2025 gaan ondernemers ook BPM betalen, net als bij personenauto’s.

Dinsdag 10 oktober 2023
Ga in gesprek met het ministerie over duurzaam reizen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil graag in contact komen met mkb-bedrijven (tot 100 medewerkers) in de bouw en industriesector om erachter te komen hoe keuzes over reizen gemaakt worden. Het gesprek is digitaal op dinsdag 7 november van 16.00 tot 17.00 uur.

Donderdag 5 oktober 2023
Infradialogen nodigen uit tot goed gesprek met infraondernemers

Welke ontwikkelingen spelen er in de infrasector. Hoe kan je hier als bedrijf op inspelen. En hoe bepalen we samen de lobbykoers. Daarover gaan voorzitter Arno Visser en algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland in gesprek met infraleden. De eerste bijeenkomst in Amsterdam leverde al een goede discussie op.