Logo Bouwend Nederland

Je medewerkers gezond en veilig aan het werk houden?

Donderdag 14 maart 2024

Regel het met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Wil je zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen in jouw bedrijf? Zorg dan voor een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijhorende Plan van aanpak. Hiermee werk je als werkgever in de Bouw & Infra aan een gezonde en veilige werkplek en meer werkplezier. Arboduo (onderdeel van ArboNed) helpt je hier graag mee.

Arbeidsrisico’s verminderen en voorkomen

In de RI&E inventariseer je of het werk en de werkomstandigheden gevaarlijk of ongezond kunnen zijn voor je medewerkers. Is dat het geval? Bijvoorbeeld bij het tillen van zware spullen of een hoge werkdruk? Dan is er sprake van arbeidsrisico’s en neem je in het Plan van aanpak maatregelen op om de risico’s te voorkomen.

Basis voor een gezond en veilig bedrijf

Met de RI&E en het Plan van aanpak leg je zo de basis voor een gezond en veilig bedrijf. Belangrijk, want zo verlaag je het verzuim, verhoog je de productiviteit en prestaties in jouw bedrijf en voldoe je aan een wettelijke verplichting.

Branche RI&E

Bij ArboNed begrijpen wij dat u het als ondernemer in de Bouw & Infra al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw bedrijf. Wilt u tijd besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in de Bouw & Infra branche.

Jouw ondersteuning bij de RI&E

Wil je aan de slag met de RI&E? ArboNed helpt je op een manier die het best bij jouw bedrijf past: doe je het liever helemaal zelf, besteedt je liever alles uit of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe je een start maakt met jouw branche-RI&E.
  • Samen doen: Wil je ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat je dit in het vervolg zelf kunt? Speciaal voor jou is er dan Mijn preventie-expert waarmee je 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional van ArboNed inschakelt.
  • Laten doen: Wil je de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat jouw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen je van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?

Wil je meer weten over de RI&E? Bekijk dan de website of neem contact met ArboNed op via bouwendnederland@arboned.nl.

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Donderdag 9 mei 2024
Gezonde en vitale medewerkers, minder verzuim én voldoen aan de Arbowet? ArboDuo vertelt je hoe

Als werkgever in de Bouw & Infra wil je goed voor jouw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl vooral bij je medewerkers ligt, betekent dit niet dat je hier als werkgever geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doe je dat? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.