Logo Bouwend Nederland

Stel je bouwveiligheidsplan of BLVC Plan op met behulp van Aboma

Vrijdag 19 februari 2021

Op grond van het bouwbesluit kun je verplicht zijn tot het opstellen van een bouwveiligheidsplan of een sloopveiligheidsplan.

Het opstellen van zo’n plan is maatwerk. Daarom stelt Bouwend Nederland geen standaard plan beschikbaar, maar verwijzen wij hiervoor naar onze partner Aboma. Kijk hier voor het ledenvoordeel bij Aboma. Via het voor onze leden (gedeeltelijk) gratis abonnement op Aboma Advies krijg je korting op de adviestarieven.

Aboma heeft specialisten beschikbaar die ondersteuning bieden bij het opstellen van het plan of, als je dat wilt, het plan voor je opstellen.

Gemeenten kunnen ook een BLVC Plan eisen. Dit staat voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Dit wordt wel eens verward met het bouwveiligheidsplan. Waar het bij het bouwveiligheidsplan gaat om de directe invloed van de bouwwerkzaamheden, wordt bij het BLVC plan breder naar de omgeving gekeken, bijvoorbeeld in de zin van overlast door transport.

Bij het opstellen van een BLVC plan kun je tevens bij onze partner Aboma terecht. Ook geeft Aboma incompanytrainingen over dit onderwerp.

Voor onze leden tot 10 miljoen euro omzet is het abonnement op Aboma Advies gratis, daarboven geldt een korting. Via het contactformulier kun je je aanmelden.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.