Logo Bouwend Nederland

Welk hein-gesprekje kan bij jou aan de muur?

Maandag 6 februari 2023

Vorige week hebben we het ‘hein-gesprekje’ geïntroduceerd: een eenvoudige manier om in de hele sector de aandacht op veiligheid te richten. Inmiddels worden de eerste zes posters volop gedownload. En het kan bijna niet anders of ze kunnen ook in jouw bedrijf zó aan de muur.

Op www.veiligmethein.nl/hein-gesprekje staan zes posters met hein-gesprekjes. Ze komen allemaal rechtstreeks van de werkvloer van Bouwend Nederland-leden:

  • Wel of geen verkeersregelaar? (Beentjes GWW)
  • Keuring verlopen (Van den Heuvel)
  • Teamsen in de auto
  • Te krappe planning (Van der Wiel)
  • Overbeladen vrachtwagen (Ploegam)
  • Onveilig inkopen

De onderwerpen zijn heel herkenbaar, net als de gesprekken en zelfs de woorden en emoji’s. Bovendien behandelen ze veiligheid zónder het bestraffende vingertje. Sterker nog: ze maken het onderwerp ‘bewust veilig’ op een laagdrempelige en vaak zelfs grappige manier toegankelijk.

Je kunt de posters dan downloaden, printen en vervolgens gebruiken voor je eigen veiligheidscampagne.

Maak je eigen posters

Maak je liever je eigen posters? Dat kan met de chat-generator op dezelfde pagina. Uiteindelijk kun je met de posters zelfs heel gemakkelijk je eigen workshop geven op de #BewustVeiligdag. Daar vertellen we volgende week meer over. (Hier kun je er wel al meer over lezen...)

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.