Infra-aannemers op de Veluwe en Achterhoek zetten samen de schouders eronder
Woensdag 30 oktober 2024
De afgelopen maanden hebben Liander, Vitens, Combi SION en infra-aannemers gewerkt aan oplossingen voor de aanleg en aansluit achterstand op de Veluwe en Achterhoek. Na een tijdelijke situatie van een half jaar waarin infra-aannemers uit omliggende gebieden zijn bijgesprongen, gaat de nieuwe situatie van start; het gebied is niet meer het werkgebied van één, maar van zes infra-aannemers. Zo kunnen zij de grote hoeveelheid werk beter aan, de regio efficiënter bedienen en de continuïteit beter waarborgen.
Capaciteit flink uitgebreid
Alles staat gereed voor het knop-om-moment op 1 november. Het werkgebied dat voorheen werd bediend door aannemerscombinatie Trinitas* is vanaf dat moment verdeeld over deze zes infra-aannemers:
Deze verdeling is vastgelegd voor de komende zes jaar. Actuele contactgegevens zijn te vinden via www.mijnaansluiting.nl/combi/combi-sion.
Snellere doorloptijden en meer kwaliteit
De netbeheerders kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de infra-aannemers. Met de extra capaciteit in dit gebied en door met zijn allen constructief te blijven bijdragen aan alles dat nodig is, kunnen netbeheerders en infra-aannemers stap voor stap de kwaliteit en doorlooptijden blijven verbeteren en klanten beter van dienst zijn.
* Eerder dit jaar hebben infra-aannemers Van Gelder en Baas besloten om de samenwerking onder de vlag van Trinitas te beëindigen en voort te zetten vanuit Van Gelder.
Gerelateerd nieuws
Op een warme vrijdagmiddag brachten de leden van afdeling Veluwestreek een bezoek aan steenfabriek Vogelensangh in Deest. Tijdens een indrukwekkende rondleiding ontdekten zij hoe bakstenen hier nog op traditionele wijze worden gebakken in kolengestookte ringovens, de laatste actieve ringoven van Nederland.
Op maandagavond 16 juni vond de netwerkbijeenkomst van afdeling Lingestreek plaats op een bijzondere locatie: Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen in Doorwerth. De afdelingsleden werden gastvrij ontvangen op het terrein aan de Fonteinallee, waar Simon Bouw ons meenam in de wereld van hergebruikte bouwmaterialen – van oud eiken tot wagonplanken. De presentatie en rondleiding boden een inspirerend inkijkje in het ambacht van het herbestemmen van historische bouwmaterialen. Ook kregen we een kijkje in een andere passie van Frank: zijn imposante trekker verzameling.
De komende jaren worden er nog zo’n twee miljoen glasvezel-huisaansluitingen gerealiseerd, waarbij de glasvezel al voor de deur ligt, vaak in het trottoir. De laatste handeling om de huizen te voorzien van een glasvezel aansluiting betekent vaak vanaf het trottoir het doorkruizen van, soms lange en bijzondere tuinen. De uitvoering middels een tuinboring kan in deze situaties zorgen voor minder overlast. De in de sector ontwikkelde instructie, als resultaat van de Gedragscode Veilige Aanleg digitale Infrastructuur (GVAD) biedt duidelijke richtlijnen voor het veilig uitvoeren van deze zogenoemde tuinboringen en draagt bij aan de verdere uniformering van bestaande veilige werkpraktijken binnen de glasvezelsector. Deze instructie is in basis te gebruiken bij alle tuinboringen.