Infra-aannemers op de Veluwe en Achterhoek zetten samen de schouders eronder
Woensdag 30 oktober 2024
De afgelopen maanden hebben Liander, Vitens, Combi SION en infra-aannemers gewerkt aan oplossingen voor de aanleg en aansluit achterstand op de Veluwe en Achterhoek. Na een tijdelijke situatie van een half jaar waarin infra-aannemers uit omliggende gebieden zijn bijgesprongen, gaat de nieuwe situatie van start; het gebied is niet meer het werkgebied van één, maar van zes infra-aannemers. Zo kunnen zij de grote hoeveelheid werk beter aan, de regio efficiënter bedienen en de continuïteit beter waarborgen.
Capaciteit flink uitgebreid
Alles staat gereed voor het knop-om-moment op 1 november. Het werkgebied dat voorheen werd bediend door aannemerscombinatie Trinitas* is vanaf dat moment verdeeld over deze zes infra-aannemers:
Deze verdeling is vastgelegd voor de komende zes jaar. Actuele contactgegevens zijn te vinden via www.mijnaansluiting.nl/combi/combi-sion.
Snellere doorloptijden en meer kwaliteit
De netbeheerders kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de infra-aannemers. Met de extra capaciteit in dit gebied en door met zijn allen constructief te blijven bijdragen aan alles dat nodig is, kunnen netbeheerders en infra-aannemers stap voor stap de kwaliteit en doorlooptijden blijven verbeteren en klanten beter van dienst zijn.
* Eerder dit jaar hebben infra-aannemers Van Gelder en Baas besloten om de samenwerking onder de vlag van Trinitas te beëindigen en voort te zetten vanuit Van Gelder.
Gerelateerd nieuws
In woonwijken worden door de energietransitie meer en vaker werkzaamheden uitgevoerd aan het gas- en elektriciteitsnetten. Deze werkzaamheden kunnen mede door de omgeving zorgen voor onvoorziene omstandigheden. Wanneer er sprake is van tijdsdruk, is het extra moeilijk om hiermee om te gaan. De werkgroep Leren van Arbo-incidenten heeft een nieuwe toolboxfilm uitgebracht. In deze film wordt een voetganger aangereden door een kraan tijdens graafwerkzaamheden. Gelukkig is er in dit geval geen sprake van letsel. Doel van deze toolboxfilm is om met elkaar het gesprek aan te gaan over hoe met vergelijkbare situaties om te gaan.
Zoals al eerder vermeld, inspecteert de Nederlandse Arbeidsinspectie dit jaar en in 2026 op fysieke belasting bij straatwerk. Dit heeft tot een groot aantal stilleggingen geleid omdat er niet machinaal/mechanisch werd bestraat waar dat wel mogelijk was. We hebben met de arbeidsinspectie gesproken om meer duidelijkheid te krijgen wanneer een project stilgelegd zal worden. We blijven hierover ook met hen in gesprek.
Emissieloos werken krijgt internationaal inmiddels ruim de aandacht, zo bleek tijdens de Bauma in München. Daarbij valt op dat er meer en grotere elektrische machines leverbaar zijn dan tijdens voorgaande edities, en dat er in een veel breder perspectief gekeken wordt naar verduurzamingsopgaven.