Logo Bouwend Nederland

Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'

Donderdag 8 februari 2024

Het Zeeuwse bouwbedrijf Joziasse gaat voor instroom en dat is te zien in de regio. Bij diverse verduurzamings- en nieuwprojecten in Zeeland hangt inmiddels het bouwhekdoek van de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'. De campagne is bedoeld om zowel jongeren als zij-instromers te verleiden de stap te maken naar een carrière in de bouw en infra. Dat we de komende jaren onveranderd veel mensen in de sector nodig hebben, is wel duidelijk.

Niets doen is dan ook geen optie meer en dat hebben ze bij Joziasse goed begrepen. Inzetten op werving en behoud van personeel is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Zonder voldoende geschikt personeel valt er niet veel te bouwen en te verduurzamen.

Zichtbaar en vindbaar zijn is van belang

Vincent Bliek, directeur bij Joziasse, weet dat met alleen het ophangen van een bouwhekdoek je er nog niet bent. Naast aandacht voor het huidige personeel is continue aandacht voor instroom op meerdere fronten van groot belang, zodat je als bedrijf zichtbaar en vindbaar bent. Het werkt, want de campagne werpt zijn vruchten af. Steeds meer jongeren en ook zijinstromers weten de sector te vinden. Dat is de eerste belangrijke stap. Vervolgens is goede toeleiding, begeleiding en opleiding van cruciaal belang om geïnteresseerden te behouden voor de sector.

Deel jouw voorbeelden en vraag promomateriaal aan

Heb jij ook goede voorbeelden die je graag met ons wilt delen? Neem dan contact op via Karin Oomen en we zetten jouw bedrijf ook graag in de spotlights. Wil je werk maken van instroom en promotiemateriaal ontvangen? Ga dan naar de website waar je veel materiaal gratis of tegen kostprijs kunt bestellen.

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Donderdag 7 maart 2024
Geslaagde excursie Jong Bouwend Zeeland

Op 22 februari gingen ongeveer 30 jonge, Zeeuwse, bouwers op excursie. Het werd een bijzonder geslaagde dag, die afgesloten werd met gezamenlijk koken bij BMN in Middelburg.