Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Nieuws
 3. Gemeente tilburg staat open voor marktconsultatie en vraagt proefprojecten wkb

Gemeente Tilburg staat open voor marktconsultatie en vraagt proefprojecten Wkb

Woensdag 2 december 2020

Op 13 november jl. hebben we met wethouders Jacobs en Dusschooten van de gemeente Tilburg en enkele collega's gesproken over de bouw- en infra toekomstplannen, aanbestedingsbeleid en verandering/vernieuwing van het mobiliteitsnetwerk.

Een aantal punten uit dit overleg:

 • Er is een grote woningopgave te realiseren. De gemeente denkt daarom ook na over flexibele woonvormen.
 • Zo denkt de stuurgroep Stedelijke Ontwikkeling na over andere invullingen aan de beperkte grond en ruimte, waarmee tevens meer waarde voor de omgeving gecreëerd wordt.
 • Wethouders zullen aan de stuurgroep de suggestie meegeven om de markt hierin te betrekken (voor alternatieve oplossingen en ideeën).
 • Fons Geraedts wordt door BNL in contact gebracht met het Aanbestedingsinstituut om ervaringen uit te wisselen en mogelijkheden te bespreken.
 • Tilburg hanteert een hoger budget dan begroot voor openbare ruimte, omdat dat past bij de kwaliteitseisen van de gemeente.
 • Tilburg oefent al met burgerparticipatie en blijft dit doen.
 • Op het gebied van circulariteit zal per project gekeken worden naar de duurzaamheidskansen. Op 3 december houdt de gemeente van 11.00 tot 12.00 uur een webinar over circulariteit. U kunt zich nog aanmelden via de site van circulaire bouweconomie.
 • De gemeente wil graag proefdraaien met projecten voor de Wet Kwaliteitsborging. Wilbert Wouters (wilbert.wouters@tilburg.nl) doet de oproep aan bouwers die met een project willen proefdraaien contact met hem op te nemen.

Het volledige verslag is hier na te lezen. Het overleg wort weer halfjaarlijks opgepakt.

Robbert Becker, regioadviseur Markt & Overheid, zal de overleggen voortaan voorzitten. Hij is voor alle vragen over en contacten met overheden bereikbaar. Zie zijn contactgegevens op de bouw- en infra pagina.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.

Zondag 16 juni 2024
Leerzame masterclass voor Brabantse Wethouders Wonen

Op vrijdag 7 juni jl. organiseerde Bouwend Nederland regio Zuid samen met de Provincie Noord-Brabant een masterclass voor de wethouders Wonen van de Brabantse gemeenten. Samen met deelnemers van het Bouwplatform Wonen spraken de bestuurders over de mogelijkheden om sneller van plan naar realisatie te komen.