Logo Bouwend Nederland

Gemeente Tilburg staat open voor marktconsultatie en vraagt proefprojecten Wkb

Woensdag 2 december 2020

Op 13 november jl. hebben we met wethouders Jacobs en Dusschooten van de gemeente Tilburg en enkele collega's gesproken over de bouw- en infra toekomstplannen, aanbestedingsbeleid en verandering/vernieuwing van het mobiliteitsnetwerk.

Een aantal punten uit dit overleg:

  • Er is een grote woningopgave te realiseren. De gemeente denkt daarom ook na over flexibele woonvormen.
  • Zo denkt de stuurgroep Stedelijke Ontwikkeling na over andere invullingen aan de beperkte grond en ruimte, waarmee tevens meer waarde voor de omgeving gecreëerd wordt.
  • Wethouders zullen aan de stuurgroep de suggestie meegeven om de markt hierin te betrekken (voor alternatieve oplossingen en ideeën).
  • Fons Geraedts wordt door BNL in contact gebracht met het Aanbestedingsinstituut om ervaringen uit te wisselen en mogelijkheden te bespreken.
  • Tilburg hanteert een hoger budget dan begroot voor openbare ruimte, omdat dat past bij de kwaliteitseisen van de gemeente.
  • Tilburg oefent al met burgerparticipatie en blijft dit doen.
  • Op het gebied van circulariteit zal per project gekeken worden naar de duurzaamheidskansen. Op 3 december houdt de gemeente van 11.00 tot 12.00 uur een webinar over circulariteit. U kunt zich nog aanmelden via de site van circulaire bouweconomie.
  • De gemeente wil graag proefdraaien met projecten voor de Wet Kwaliteitsborging. Wilbert Wouters (wilbert.wouters@tilburg.nl) doet de oproep aan bouwers die met een project willen proefdraaien contact met hem op te nemen.

Het volledige verslag is hier na te lezen. Het overleg wort weer halfjaarlijks opgepakt.

Robbert Becker, regioadviseur Markt & Overheid, zal de overleggen voortaan voorzitten. Hij is voor alle vragen over en contacten met overheden bereikbaar. Zie zijn contactgegevens op de bouw- en infra pagina.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.