Logo Bouwend Nederland

Geslaagde excursie Jong Bouwend Zeeland

Donderdag 7 maart 2024

Op 22 februari gingen ongeveer 30 jonge, Zeeuwse, bouwers op excursie. Het werd een bijzonder geslaagde dag, die afgesloten werd met gezamenlijk koken bij BMN in Middelburg.

De dag werd gestart bij BMN in Middelburg, de organisator achter de excursie. Met ongeveer 30 personen (een aantal vanuit BMN en verder leden van Jong Bouwend Zeeland) werd de reis aangevangen.

Vandersanden

Het eerste bezoek werd afgelegd bij steenfabriek Vandersanden. Een bijzonder interessante inkijk in de wereld van de productie van stenen, innovatieve oplossingen, CO2-negatieve gevelstenen, het E-board gevelsysteem en nog veel andere bouwspecifieke zaken. Uiteraard werd ook een rondgang door de fabriek gemaakt.

IKO

Het tweede bezoek van de dag was aan IKO. Een mooi inzicht in de verschillende daksystemen, wereldwijde netwerk van IKO, isolatieoplossingen en veel andere mogelijkheden. Mooi om het productieproces van de totstandkoming van de isolatie ook van dichtbij te kunnen bekijken.

Samen koken

Terug in Middelburg mochten de leden van Jong Bouwend Zeeland samen koken in de kookstudio van BMN. De talenten varieerden van 'het is maar goed dat je een aannemer en geen kok bent' tot 'als je nog werk in de horeca zoekt...'. 

Zo sloten we gezamenlijk een mooie dag af. Ben je nog geen lid van Jong Bouwend Zeeland, maar zou je dit wel willen of wil je meer informatie hierover, kijk snel op Jong Bouwend Zeeland

Nog geen lid van Jong Bouwend Nederland of Jong Bouwend Zeeland?

Zin om er de volgende keer bij te zijn bij een event in Zeeland? Laat het weten via Jos Lukasse. JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Iedereen onder die leeftijd kan lid worden van JBN om zo kennis uit te wisselen, te netwerken, workshops of een masterclass te volgen, maar ook om mee te gaan met een toffe excursie. Als JBN willen we de komende jaren de stem van de jongere generatie binnen de bouw- en infrasector laten horen. JBN kost slechts honderd euro voor een heel jaar. Nog geen lid? Meld je dan snel bij Itzél voor een kennismaking.

Jos Lukasse
Verenigingsmanager afdeling Zeeland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Vrijdag 9 februari 2024
Contactgroep Digitalisering in teken van veiligheid, digivaardigheid en AI

Dinsdag 6 februari kwam de Contactgroep Digitalisering van de Afdelingen Brabant Mid-West en Zeeland bijeen. Een aantal bekende gezichten intussen na meerdere sessies, maar ook enkele nieuwe deelnemers kwamen proeven aan wat er in zo'n contactgroep te halen valt.

Donderdag 8 februari 2024
Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'

Het Zeeuwse bouwbedrijf Joziasse gaat voor instroom en dat is te zien in de regio. Bij diverse verduurzamings- en nieuwprojecten in Zeeland hangt inmiddels het bouwhekdoek van de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'. De campagne is bedoeld om zowel jongeren als zij-instromers te verleiden de stap te maken naar een carrière in de bouw en infra. Dat we de komende jaren onveranderd veel mensen in de sector nodig hebben, is wel duidelijk.