Logo Bouwend Nederland

Optredens zorgen voor publiciteit bouwhub plannen

Woensdag 29 juni 2022

Op 19 mei traden Stijn en Petra op tijdens de maandeditie van het Milieucafé op 19 mei in Paradox in Tilburg. En op 21 juni Stijn samen met Vincent tijdens de Bouwend Nederland Regiodag Zuid.

19 mei Milieucafé Tilburg

In Tilburg wordt maandelijks het milieucafé georganiseerd waarin initiatiefnemers van duurzame projecten in Tilburg de gelegenheid krijgen om te vertellen over hun plannen aan het publiek. Dat publiek varieert van ondernemers in Tilburg tot geïnteresseerde burgers en studenten. 

 

Stijn van der Weegen, directeur bij Van der Weegen Bouw en één van de initiatiefnemers van bouwhub Midden-Brabant en Petra Landmeter, verenigingsmanager van Bouwend Nederland Brabant Mid-West, mochten hun verhaal doen. Petra ondersteunt samen met Midpoint Brabant / Up New Bouw in de persoon van Vincent van Rijsewijk een kopgroep van 6 slopers en aannemers die zich inzetten om een fysieke tweedehandsbouwmaterialenhandel op te zetten om circulariteit in de bouw te bevorderen.

 

Aan het einde van alle optredens trad een ludiek gezelschap op, die van alle onderdelen een sketch maakte. De video daarvan is ook op de Regiodag van Bouwend Nederland regio Zuid getoond. 

 

Klik hier voor de website van Milieucafé Tilburg en een verslagje van de optredens op 19 mei.

21 juni Regiodag Zuid

Bouwend Nederland organiseert voor haar leden jaarlijks Regiodagen. De Regiodag voor leden van Brabant, Zeeland en Limburg met titel #zuidindezon werd gehouden in STRND in Breda op 21 juni. Na een spectaculair optreden van meteorologe Helga van Leur (de bekende voormalige weerdame van tv) en een optreden van 2 afgestudeerde studenten van Avans over de ecologische waterwoning was het de beurt aan Stijn van der Weegen en Vincent van Rijsewijk. De onderwerpen sloten nauw op elkaar aan, van het gebruik van de aarde en haar grondstoffen, naar gebruik van duurzame en bio-based materialen naar in- en verkoop van tweedehands bouwmaterialen.

Tijdens een mentimeter-uitvraag werd duidelijk dat er onder de aanwezige leden bereidheid is om deel te nemen aan de bouwhub.

 

Meer informatie over de bouwhub plannen en de ontwikkelingen vind je op www.bouwhubmiddenbrabant.nl

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?