Afbeelding  Privé problemen? Dat los je op met Social Support!

Privé problemen? Dat los je op met Social Support!

Social Support

Schulden, een scheiding of depressieve klachten; het kan iedereen overkomen. In zo'n periode bestaat er vaak geen scheiding meer tussen werk en privé. Men sjouwt de last overal mee naar toe, dus ook mee naar het werk. Op dat moment komt Social Support om de hoek kijken. Social Support biedt werknemers niet alleen een luisterend oor, maar staat vooral bij met raad en daad. Waar nodig wordt doorverwezen naar relevante hulpinstanties.

Signalen herkennen, verzuim voorkomen 

Er zijn verschillende signalen te benoemen wanneer er bij werknemers thuis iets aan de hand is. Mensen functioneren vaak minder en raken (snel) uit hun doen. Verzuim ligt op de loer of is een feit. Een hulpaanbod hierin brengt oplossingen dichterbij. Of de zorgen nu in de relationele, financiële, persoonlijke of sociale sfeer liggen, Social Support is hiermee bekend.

Afspraak maken 

In een persoonlijk gesprek licht Tonny Grotenhuis graag toe wat hij voor jouw bedrijf en werknemers kan betekenen en wat de kosten zijn. Maak eenvoudig een afspraak door het formulier in te vullen.

Voor de werkgever hebben we alle belangrijke punten van Social Support op een rijtje gezet. Om te zorgen dat medewerkers eenvoudig contact kunnen opnemen met onze adviseur is er een folder beschikbaar.

Wat kost het?

Aan de ondersteuning van Social Support zijn voor werknemers nooit kosten verbonden.

De diensten van de adviseur kosten €110 per uur, met een maximumbedrag van €1250 per dossier. Hierna worden geen kosten meer in rekening gebracht. Reistijd wordt niet in rekening gebracht.

Na het eerste contact met de werknemer krijgt de werkgever een reële inschatting van het aantal benodigde uren die nodig zijn om de werknemer te helpen. De gesprekken met de werknemer zijn altijd vertrouwelijk. Bij terugkoppeling naar de werknemers is hun privacy gewaarborgd.

80% tot 100% vergoeding via de verzuimverzekeringen van de Goudse en Nationale Nederlanden

Heb je een verzuimverzekering bij de Goudse Verzekeringen of Nationale Nederlanden? Dan worden de kosten in geval van verzuim of dreigend verzuim volledig vergoed. Wel dien je vooraf contact met de verzekeraar op te nemen, of met ArboDuo als de verzuimbegeleiding via de mantelovereenkomst met hen is geregeld.

Onze adviseur

Tonny Grotenhuis heeft meer dan 30 jaar ervaring als maatschappelijk werker. Hij heeft kennis van veel privéproblemen en kent zijn weg binnen de bouw en infra. Bel Tonny op 06-53152967, stuur een e-mail of bekijk Tonny's profiel op LinkedIn.

Voor wie doen we dit?

We bieden onze diensten aan alle werknemers die in dienst zijn bij onze leden. Werknemers kunnen eenvoudig hulp zoeken om privéproblemen te verminderen of op te lossen. Voor werkgevers is dit een manier om goed werkgeverschap te laten zien en een instrument voor verzuimbegeleiding en -reductie.

Waarom doen we dit?

Bouwend Nederland ziet optimaal presterende werknemers als een belangrijk fundament voor een gezonde bouwsector. Werkgevers halen zo het hoogst mogelijke rendement uit hun personeel. Dit zorgt voor tevreden medewerkers en heeft een positieve invloed op het bedrijfsresultaat.

Hoe doen we dit?

We hebben de beschikking over een ervaren Registerplein geregistreerde maatschappelijk werker met kennis van de sector. Op aanmelding van werkgevers staat hij werknemers bij. Dit kan met informatie en advies, begeleiding en ondersteuning, maar ook door bemiddeling naar derden. De hulp richt zich op zelfredzaamheid van werknemers.

Veel kennis en op korte termijn beschikbaar

“Onlangs heb ik intern de diensten ingezet van Tonny Grotenhuis, adviseur Social Support bij Bouwend Nederland. Wat een verademing...zoveel kennis & ervaring en op heel korte termijn beschikbaar. Heel blij met de inzet van Tonny. Ik vind het belangrijk om er ook in geval van privé problemen te zijn voor mijn werknemers. Social Support is hiervoor een echte aanrader.”

Martine Kleizen
Directeur van Wegenbouw Lansink

Deze dienst hoort bij goed werknemerschap

“Heijmans maakt al meer dan tien jaar gebruik van Social Support. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds wil je als bedrijf dat werknemers het naar hun zin hebben en zich thuis voelen. Anderzijds willen we natuurlijk dat ze duurzaam inzetbaar zijn. Iemand die niet lekker in zijn vel zit, functioneert ook minder. Daar wil je iemand bij helpen. Ik vind dat we als werkgever die zorgplicht hebben, het hoort bij goed werkgeverschap.”

Annette Bloemendal
Coördinator ArboCentrum Heijmans

Help omzetten in effectieve hulp

In een persoonlijke situatie van 'help' en 'wat nu?' heeft Social Support bewezen HELP om te kunnen zetten in effectieve HULP. Allemaal lopen we door een combinatie van gebeurtenissen in het leven ergens tegen aan, of komen de spreekwoordelijke hoge berg tegen. Met de medewerkers van Social Support krijgt u een onpartijdige en neutrale kijk op de kwestie en een beleving en inlevingsvermogen waar zij u echt verder mee kunnen helpen. Vanuit kennis zaken bieden zij oplossingen waar mensen mee verder kunnen. Vanuit mijn ervaring kan ik Fred Bimbergen van harte aanbevelen. Social Support Bouwend Nederland: Klasse!

Bert Lunenberg
Commmercieel Directeur bij Gebr. van der Steen