Introductie tot het werken met de UAV-GC

Kom alles te weten over de juridische en praktische consequenties van de UAV-GC.

  • Inzicht in geïntegreerde contractvormen
  • Kennis van de verschillen in de werkwijze van UAV en UAV-GC
Afbeelding Introductie tot het werken met de UAV-GC

Steeds vaker kiezen opdrachtgevers bij de realisatie van een werk voor de toepassing van het geïntegreerde contract zoals de UAV-GC en de daarbij horende Model Basisovereenkomst (MBO). Wil jij meer weten over de juridische en praktische consequenties van de UAV-GC? Dan is dit de training voor jou!

Bij een geïntegreerd contract zorgt de aannemer niet alleen voor de uitvoering, maar ook voor ontwerpwerkzaamheden die hem door de opdrachtgever worden opgedragen. In de praktijk treft men verschillende typen van deze contractvorm aan met benamingen als Design & Build of Design & Construct. Werken met de UAV-GC vereist niet alleen een andere opstelling en omgang van de aannemer en de opdrachtgever, maar ook inzicht in de bepalingen en de samenhang van de MBO en UAV-GC en de gevolgen daarvan.

Wat leer je?

  • Inzicht in geïntegreerde contractvormen (ontstaan, voordelen, toepassing, terminologie etc.).
  • Kennis van de verschillen in de werkwijze van UAV en UAV-GC.
  • Introductie tot de verschillende paragrafen van de UAV-GC.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent een directeur of een bedrijfs- en projectleider werkzaam bij een bouwbedrijf binnen de B&U.

Programma

Deze training is interactief en je krijgt de mogelijkheid om je eigen ervaringen te delen. De trainer neemt je mee door de wijze van integratie van ontwerp en uitvoering, verantwoordelijkheid voor stukken en bestemming van het werk. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals de controle door opdrachtgever, verantwoordelijkheid voor vergunningen e.d., kwaliteitsborging (toetsing en acceptatie), planning en mijlpalen, en het back to back contracteren aan bod.

Na afloop ben je in staat je geheel wegwijs te maken in de MBO en de UAV-GC en kun je onderlinge verbanden leggen. Ook kun je de meest voorkomende problemen bij het werken met dit contract tijdig herkennen en schat je risico’s beter in. Dat geldt zowel voor de situatie voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst als daarna.

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator