Margeverbetering

Ontdek hoe je effectiviteit en efficiency kunt verbeteren én tegelijkertijd meer loyale klanten en partners krijgt!

Afbeelding Margeverbetering

Als bouw- en infrabedrijf wil je de marge consistent laten groeien. Maar hoe pak je dit precies aan in de praktijk? In deze training leer je hoe je effectiviteit en efficiency kunt verbeteren, én tegelijkertijd meer loyale klanten en partners krijgt!

In de praktijk ervaar je dat de drukte van voor de crisis weer terug is, maar dat wil niet zeggen dat je ook meer verdient. Projecten zijn namelijk kleinschaliger geworden met meer risico’s per project. Leveranciers zijn schrikbarend duurder geworden door de (relatieve) schaarste. En het is bovendien niet eenvoudig om geschikte werknemers te vinden. Maar hoe zorg je er dan voor dat de bedrijfsrisico’s en projectrisico’s drastisch gereduceerd worden, zodat je toch een betere marge overhoudt? In deze training krijg je antwoorden op al je praktische vragen omtrent margeverbetering.

Wat leer je?

  • Meer marge en hogere klanttevredenheid met minder kosten
  • Hogere offertescore met minder faalkosten én minder risico’s
  • Drastisch verbeteren van de strategische bedrijfsvoering op het gebied van klant- en partnerkeuze en projectaanpak

Voor wie?

Je bent een directeur, commercieel manager of hoofd van een bedrijfsbureau.

Voorbereiding

Je ontvangt een korte vragenlijst en een casus ter voorbereiding. Op basis van je input stemmen we de details en accenten van de training op jouw behoefte af.

Programma

Tijdens deze intensieve trainingsdag ga je aan de slag met het analyseren van je klanten en bedrijfsvoering op basis van een praktijkcasus (die je van te voren ontvangt). Je leert aan de hand van de 4 blokken methode om de bedrijfsvoering duurzaam te verbeteren.

Daarna ga je je aanpak formuleren en aan de slag op basis van de 9 stappen methode met het innoveren van de bedrijfsvoering.

Als uitgangspunt wordt een casus uit de praktijk gebruikt:

  • Een bedrijfsscan om je bedrijfsvoering te analyseren op het gebied van efficiency en effectiviteit
  • Een klant- en partneranalysetool om de hoogste waarde tegen de laagste kosten te kunnen realiseren 
  • Een blauwdruk om de bedrijfsvoering in 9 stappen in je bedrijf te innoveren op effectiviteit en efficiency

Prijzen

De prijzen zijn exclusief btw.

  • Leden: € 399,-
  • Niet-leden: € 649,-

Meer weten?

Heb je vragen over deze training? Of wil je meer weten over de voorwaarden van een incompanytraining? Bel naar Sabette van der Klooster, Coördinator Academy via 06 83 52 32 31 of mail naar academy@bouwendnederland.nl.

Vraag nu informatie op