Stikstof berekenen
Hoe krijg ik mijn projecten vergund?
- Leer hoe het stikstofrekenmodel Aerius werkt
- Oefenen op basis van een voorbeeldcasus

De situatie rond stikstof zorgt voor een nieuwe werkelijkheid voor bedrijven in de bouw- en infrasector. Deze training geeft inzicht in de belangrijkste elementen bij het rekenen met stikstof. Na afloop kun je een Aerius berekening maken voor jouw bouwprojecten en ben je in staat om te sturen op een positieve uitkomst.
Bij steeds meer vergunningsaanvragen wordt een stikstofberekening gevraagd op basis van het Aerius-model, die sterk bepaalt of een vergunning mag worden verleend. Hoe werkt deze berekening? Kan je dit zelf ook doen? Welke elementen in het ontwerp, bouwmethode en bouwproces tellen mee en hoe kun je hiermee de uitkomst van de berekening positief beïnvloeden? Deze training behandelt kort de achtergrond van het Aerius-model, waarna je aan de slag gaat met het daadwerkelijk oefenen op basis van een voorbeeldcasus.
Na het vervallen van de bouwvrijstelling voor stikstof moet voor de bouwfase van een project de stikstofneerslag op natuurgebieden berekend worden. Veel leden van Bouwend Nederland willen leren hoe ze dat zelf kunnen doen. Daarom bieden wij de praktijkgerichte training ‘stikstof berekenen’ aan.
Wat leer je?
Deze training geeft inzicht in de belangrijkste elementen bij het rekenen met stikstof. Na afloop kun je een stikstofberekening maken in Aerius voor jouw bouwprojecten en ben je in staat om te sturen op een positieve uitkomst. Je weet hoe het stikstofrekenmodel Aerius werkt en je kunt de stikstofneerslag tijdens de bouw- en gebruiksfase van een project berekenen. Bovendien leer je je aanvraag succesvol te onderbouwen.
Voor wie is deze training?
Deze training is interessant voor UTA personeel, uitvoerders, calculators, werkvoorbereiders en iedereen die zich bezig houdt met het aanvragen van bouwvergunningen.
Programma
In het ochtendprogramma wordt kort de achtergrond van stikstof behandeld; wat is het en welke nadelige effecten kan het hebben op de natuur en voor bouwprojecten. Daarna ga je zelf in het Aerius systeem door alle schermen die van belang zijn voor het invullen van een complete berekening. Je leert ook welk waarden passen bij het type transport dat je gebruikt, materieel en de inzet van slimme bouwhubs.
Het grootste deel van de middag wordt besteed aan het maken van een berekening op basis van een realistische casus. Eerst plenair en vervolgens in subgroepjes.
Belangrijkste onderwerpen van de training
- Hoe zit de berekening rond stikstof (Aerius) in elkaar?
- Hoe maak je een Aerius berekening?
- Hoe krijg je je projecten vergund?
- Hoe pas je de veranderde wetgeving toe?
- Oefenen met een casus
Kosten
- Leden: € 420,- (excl. btw)
- Niet-leden: € 685,- (excl. btw)
Kies je startmoment
Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.
van 09:00 tot 17:00 uur
Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle
van 09:00 tot 17:00 uur
Dokter Bloemenlaan 8, 5022 KW Tilburg
van 09:00 tot 17:00 uur
Westeinde (verl. Stellingweg 1) , 1511MA Amsterdam-Oostzaan
van 09:00 tot 17:00 uur
Bosscheweg 2, 5261 AA 's-Hertogenbosch
Twijfel je nog?
Zo beoordelen andere leden deze training
Vragen? Stel ze gerust.
Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.
Esther ZeemeijerOpleidingscoördinator