- Home
- Vereniging
- Regio randstad noord
- Afdeling texel
Afdeling Texel
De afdeling Texel behartigt belangen op lokaal niveau en is gesprekspartner voor gemeentelijke instanties. Contacten met samenwerkingsverbanden worden onderhouden, evenals het contact met opleidingsinstituten. Leden van Bouwend Nederland kunnen op vrijwillige basis lid worden van een lokale afdeling. Binnen de regio staat het vrij een afdeling te kiezen bij wie men zich wil aansluiten. Bij de regionale afdeling is het mogelijk collega’s te ontmoeten en praktijkervaring uit te wisselen.
Nieuws uit de afdeling
Vorig jaar kon de Bewust Veilig-dag vanwege persoonlijke omstandigheden niet doorgaan, maar dit jaar geeft Bloemendal BV er zeker ruchtbaarheid aan. Het bijna 65 jaar oude bouw- en aannemingsbedrijf dat zowel grote werken (kantoorrenovaties, traditionele en energieneutraal nieuwbouw en ziekenhuizen) als kleinere verbouwingen doet en onderhoud uitvoert, heeft het qua veiligheid perfect voor elkaar: Bloemendal is gecertificeerd VGA-lid. Dit certificaat – VGA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers – geeft Bloemendal een gezonde basis om zijn werknemers iedere dag veilig en gezond aan de slag te laten gaan.
Net als in de andere regio’s van onze vereniging stond regio Randstad Noord dit jaar stil bij Internationale Vrouwendag middels een Bouwvrouwen event. Op 7 maart werd een groep van maar liefst 95 vrouwen met een speciaal programma in het zonnetje gezet. Een terugblik op een enerverende dag in Wormer.
Kwakkenbos is een familiebedrijf in Harmelen dat al meer dan tachtig jaar bestaat. Van nieuwbouw tot renovatie en van structureel onderhoud tot incidentele servicevragen: Kwakkenbos voert dit uit voor de zakelijke markt in diverse branches, zoals de zorg, het bedrijfsleven, ontwikkelaars en beleggers.
Bent u een bouwbedrijf dat mbo-4 Bouwkunde afgestudeerden of werkenden in de bouw wil ondersteunen bij het behalen van hun hbo-diploma? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst op donderdag 13 maart. Ontdek hoe medewerkers werk en leren kunnen combineren en krijg een voorproefje van onze 2 jarige HBO opleiding Bouwkunde.
“In de stad Amsterdam alleen hebben we al voor de komende tweehonderd jaar werk aan de infrastructuur. Denk maar aan al die bruggen, wegen en kades die onderhouden, vervangen of gerenoveerd moeten worden.” Aan het woord is Ivo van Oosterhout, directeur Techniek en Technologie bij het ROC van Amsterdam. Hij is dan ook verheugd dat vanaf januari 2025 de nieuwe MBO-opleiding Grond- Weg- en Waterbouw start in de hoofdstad. “Dit is het resultaat van een goede publiek-private samenwerking. Alle betrokken partijen hebben de noodzaak gezien om goede vakmensen op te leiden in de stad.”
Waarom zou je vergaderen in een saai gebouw als dat ook aan boord van een rondvaartboot door de Amsterdamse haven kan? Een gigantische autocarrier, een jachthavenbouwer en de skyline van onze hoofdstad vormden op 10 oktober het decor voor de regiovergadering van Bouwend Nederland Regio Randstad-Noord. Ongeveer 40 bestuurders van alle afdelingen en JBN actief in de regio waren aanwezig om tijdens de regiovergadering onder andere het jaarplan voor 2025 vast te stellen.