Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep vbr
  4. Opleiden en nascholing

Opleiden en nascholing

Het fundament voor een blijvend sterke toekomst!

BBL-opleidingen

VBR bedrijven bieden BBL-opleidingen aan in samenwerking met de Stichting Opleiding tot BetonreparatieSpecialist (OtBS). De OtBS is de gesprekspartner voor het Regionaal OpleidingsCentrum Midden Nederland, dat een BBL-opleiding tot betonreparateur aanbiedt op niveau 2 (betonreparateur) en niveau 3 (allround betonreparateur). Betonreparatiebedrijven die bij OtBS zijn aangesloten, leiden leerlingen op in de praktijk. Heb je interesse in het volgen van een opleiding? Kijk dan op de website van de OtBS.

Kaderopleidingen

Betonreparatie- en onderhoudsbedrijven hebben ook diverse kaderfuncties. Heb je interesse in een opleiding hiervoor, dan kun je voor meer informatie terecht op: www.betonvereniging.nl/opleidingen-en-cursussen

Nascholing

Ieder VBR-lidbedrijf is gecertificeerd volgens de BeoordelingsRichtinglijn 3201 betonreparatie. Die stelt onder meer eisen aan opleiding en nascholing van medewerkers. De VBR organiseert samen met de stichting OtBs voor alle gecertificeerde betonreparatiebedrijven in Nederland nascholingsmiddagen voor zowel betonreparateurs niveau 2 en 3, betononderhoudskundigen, als het middenkader.