Avéro Achmea is gefuseerd met Zilveren Kruis

donderdag 9 januari 2020
Patiënt bij dokter

De politiek heeft de zorgverzekeraars gevraagd om het productaanbod te versimpelen en overzichtelijker te maken. Daarom is Avéro Achmea Zorgverzekeringen sinds 1 januari 2020 gefuseerd met Zilveren Kruis Zorgverzekeringen. Daarmee voldoen we niet alleen aan de vraag vanuit de politiek. De fusie levert ook efficiencyvoordelen op. Zo zorgen we ervoor dat de premie voor de zorgverzekering betaalbaar blijft. Alleen Avéro Achmea Zorgverzekeringen fuseert met Zilveren Kruis. Avéro Achmea blijft voor andere verzekeringen gewoon bestaan.

Voor jou verandert er bijna niets

De afgelopen jaren zijn de producten van Avéro Achmea Zorg en Zilveren Kruis al geharmoniseerd. De vergoedingen in de verschillende producten zijn dus nagenoeg hetzelfde. We hebben alle verzekeringen voor jou als lid van Bouwend Nederland op een rijtje gezet. Zo zie je eenvoudig welke verzekering je vanaf 1 januari 2020 hebt. 

Verzekeringen

Bij Avéro Achmea  Bij Zilveren Kruis (2020)
ZorgPlan Natura Basis Zeker
ZorgPlan Restitutie Basis Exclusief
Basis Zeker
Basis Exclusief

Naast de Basis Zeker en Basis Exclusief heeft Zilveren Kruis ook de voordelige Basis Budget. Dit is de voordeligste basisverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Bij Avéro Achmea  Bij Zilveren Kruis (2020)
Intro
Start
Royaal
Excellent

1 Ster
2 Sterren

3 Sterren
4 Sterren

Naast de aanvullende verzekeringen met 1 tot en met 4 sterren heeft Zilveren Kruis ook de voordelige Basis Plus Module. Deze aanvullende verzekering verzekert tegen
onverwachte hoge zorgkosten zoals bijvoorbeeld spoedeisende zorg in het buitenland.

Tandartsverzekeringen

Bij Avéro Achmea Bij Zilveren Kruis (2020)
T-Intro
T-Start
T-Royaal
T-Excellent

 Aanvullend Tand 1 Ster
 Aanvullend Tand 2 Sterren
 Aanvullend Tand 3 Sterren
 Aanvullend Tand 4 Sterren

Extra aanvullende dekkingen voor medewerkers via Bouwend Nederland

Omdat je verzekerd bent via Bouwend Nederland behoud je ook bij Zilveren Kruis extra aanvullende dekkingen als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Deze extra dekkingen zijn onder andere:

  • 3 extra uren fysiotherapie of oefentherapie Cesar/Mensendieck 
  • 30 euro extra vergoeding per persoon voor brillen en contactlenzen samen per 3 jaar 
  • Maximaal 250 euro per persoon per kalenderjaar voor verzekerden met ‘Aanvullend 3 of 4 sterren’ voor een leefstijltraining bij Leefstijl Training en Coaching (LTC)

Meer informatie?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel met Zilveren Kruis? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.