De werkplek van de toekomst: handige tools

donderdag 27 februari 2020
Afbeelding De werkplek van de toekomst: handige tools

Hoe ziet samenwerken er in 2030 uit? Werken op afstand en flexibele uren worden namelijk steeds populairder. Als werknemer kan je zo zelf aangeven wat jouw perfecte balans tussen werk en privé is. Maar hoe kan dit geïmplementeerd worden in de alledaagse bedrijfsvoering? Door de juiste technologische oplossingen te gebruiken!

Overal toegang tot je e-mail, agenda en documenten

In nauw contact staan met je collega’s is de basis om goed je werk te kunnen doen. Dat begint voor veel organisaties met e-mail en je agenda. G Suite van Google is een mooie oplossing voor een zachte prijs. In deze tool komen je documenten, agenda en e-mail samen. G suite is niet geschikt voor privacygevoelige informatie, dus pas op met gegevens van klanten.

Inzicht in je deadlines en to-do’s

Je hebt als werknemer dagelijks te maken met te veel deadlines en to-do’s om deze simpelweg te onthouden. Gelukkig zijn er heel gebruiksvriendelijke online tools waarmee je je planning goed in de gaten kunt houden. Zoals Trello, een gratis tool waarin je to-do’s kunt managen. Je kunt in Trello teams aanmaken, taken verdelen, deadlines stellen en aantekeningen maken. Ideaal als een collega niet op kantoor werkt. Die kan namelijk gewoon verder werken waar en wanneer hij of zij dat wil.

Bellen met VoIP

Telefonische bereikbaarheid is natuurlijk een must voor elk bedrijf. Daarvoor gebruik je het best een VoIP-telefonieoplossing. Je kunt bellen met een app op je smartphone of bijvoorbeeld met een web app op je computer. Helemaal handig als je CRM-pakket goed afgestemd is met je VoIP. Via de Bouwend Nederland Helpdesk Telefonie sluit je voordelig de beste VoIP-telefonieoplossing af.

Vergaderen: van videoconferencing tot virtual reality

Videoconferencing is een mooie oplossing voor vergaderen met externen en collega’s die niet op dezelfde plek aanwezig zijn. Hiervoor zijn veel efficiënte tools beschikbaar. Bijvoorbeeld de gratis tool Skype for Business. Als je zeker wilt zijn van beeld en geluid van goede kwaliteit en zonder haperingen, kies dan voor een betaalde optie zoals Zoom.
Natuurlijk is videobellen niet te vergelijken met een real life werksessie. Virtual reality kan de volgende stap zijn in ‘Het Nieuwe Werken’.

Het staat nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst kan je met een VR-bril op presentaties geven, documenten openen en samenwerken aan een scrum-bord.

Instant messaging tool

Wil je even een kort bericht sturen aan je collega’s? Dan ontstaan er vaak Whatsapp-groepjes voor je werk, maar Slack is hiervoor een betere oplossing. Dit is een instant messaging tool voor teams, waardoor je op elk moment snel en makkelijk kunt communiceren.

Hou het wel veilig

Ben je op een publieke locatie? Gebruik dan de hotspot van je mobiele telefoon om verbinding te maken met het internet. Zorg daarnaast voor een veilige VPN-verbinding. Met VPN geef je jouw medewerkers overal ter wereld toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Telecom en internet via Bouwend Nederland Helpdesk Telefonie

De Bouwend Nederland Helpdesk Telefonie staat klaar om al jouw vragen over mobiele telefonie, vaste telefonie en internet te beantwoorden. Wil je graag besparen op zakelijke telefonie in jouw bedrijf? De Bouwend Nederland Helpdesk Telefonie is niet afhankelijk van één telecomprovider. We zoeken altijd de beste aanbieding zodat jij nooit te veel betaalt.

Bel ons voor een voorstel op maat op: 034 8 495 051 (op werkdagen tussen 08.30 – 17.30 uur) of maak een afspraak op de website www.helpdesktelefonie.nl.