• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Grondroerders krijgen meer inzicht in de boven- en ondergrond met GO InfraMaps

Grondroerders krijgen meer inzicht in de boven- en ondergrond met GO InfraMaps

maandag 17 februari 2020
Afbeelding Grondroerders krijgen meer inzicht in de boven- en ondergrond met GO InfraMaps

Grondroerders die in de openbare grond werken, hebben te maken met belanghebbenden, regelgeving en allerlei omgevingsfactoren zoals:

  • De opdrachtgever, Vergunning Verlenende Instanties en netbeheerders
  • Regelgevingen zoals AVOI, CROW400 en CROW500
  • Bestemmingsplannen, bestaande boven- & ondergrondse infrastructuren
  • ARBO & Milieu
  • Natuurbeschermingswet

Allemaal bepalen ze in grote mate de kosten en voortgang van een werk. De invloed op de ontwerpplannen, engineering, werkvoorbereiding en de uitvoering van graafwerkzaamheden is groot.

Het is daarom belangrijk dit allemaal in een zo vroeg mogelijk stadium inzichtelijk te hebben. Niet alleen in het belang van de planning en een financieel gezond project, maar ook voor veilige arbeidsomstandigheden en een veilige werkomgeving.

Wat is GO InfraMaps?

Voor ruimtelijke ordening en het verleggen van kabels en leidingen is het van belang om zoveel mogelijk data inzichtelijk te hebben. Wat ligt er onder de grond? Wat is de bodemkwaliteit? Welke bovengrondse obstakels zoals bomen zijn er te verwachten? Hoe diep liggen de kabels en leidingen? Hoe oud zijn ze? Wat loopt er doorheen? Het is allemaal in één oogopslag duidelijk met GO InfraMaps. Daarnaast is het mogelijk verschillende uitgebreide analyses te maken.

schermopname GO InfraMaps from GOconnectIT on Vimeo.

Analyseer mogelijke schade

Welke aspecten zorgen mogelijk voor schade? Met GO InfraMaps analyseer je het. Wat is het gevolg van de diepteligging van de kabels en leidingen? En van de ouderdom? Welk risico brengt inhoud zoals chemicaliën met zich mee? In hoeverre zijn oponthoud, schade of meerwerk te verwachten? Verder kun je impact analyses maken; wie zijn vergunningverleners in het graafgebied, wat is de voortgang van projecten, wat zijn civiele kosten van aanleg netwerken, en meer.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het ledenvoordeel met GOconnectIT? Neem dan contact op met voordeel@bouwendnederland of bel naar 079 3 252 166.