• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Jet-Net & TechNet: op weg naar meer technisch talent in Nederland

Jet-Net & TechNet: op weg naar meer technisch talent in Nederland

woensdag 26 februari 2020
Afbeelding Jet-Net & TechNet: op weg naar meer technisch talent in Nederland

De komende jaren zijn er volop carrièremogelijkheden voor iedereen die een uitdagende baan wil in de techniek, technologie of ICT. Maar hoe zorgen we ervoor dat jongeren zien hoe leuk werken in deze sectoren is? Bouwend Nederland stimuleert dit en daarom is Bouwend Nederland partner van Jet-Net & Technet. Samen met de andere technische branches werken we aan het vergroten van de interesse voor techniek in het basis- en voortgezet onderwijs. Wij doen dit door het organiseren van regionale events, zoals Career Days en Girlsday.

Over Jet-Net & TechNet

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen samenwerken om kinderen en jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen. Zo kunnen zij later een bewuste keuze maken voor een profiel, toekomstige studie en carrière. Jet-Net & TechNet helpt scholen en bedrijven actief elkaar te vinden, van elkaar te leren en samen te werken. Op regionaal én landelijk niveau.

Gezamenlijk investeren in meer technische vakmensen

Jet-Net & TechNet is het label van Platform Talent voor Technologie (PTvT) voor samenwerking tussen scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en bedrijven. Binnen PTvT hebben de technische werkgevers- en werknemersorganisaties, waaronder Bouwend Nederland, en de overheid de handen ineen geslagen om gezamenlijk te werken aan een betere beeldvorming over technologie en ict bij jongeren. Door de bundeling van activiteiten wil men de versnippering tegengaan en meer impact realiseren.

Deelnemen aan Jet-Net & TechNet

Door als bedrijf deel te nemen aan Jet-Net & TechNet draag je structureel bij aan een reëel en positief beeld van jongeren over techniek, technologie en ICT. Je treedt toe tot een professioneel regionaal en landelijk netwerk. Binnen het netwerk van Jet-Net & TechNet ga je een duurzame samenwerking aan met één of meerdere scholen in de buurt. Hiermee laat je meteen de maatschappelijke betrokkenheid van je bedrijf zien! Samen met de school maak je afspraken over activiteiten, zoals bijvoorbeeld gastlessen, bedrijfsbezoeken, projectweken, stages en (nationale) events. Bekende Jet-Net & TechNet evenementen zijn Career Days, Vakkanjers en Meet the Boss.

Wil je weten hoe Jet-Net & TechNet jouw bedrijf kan helpen? Neem dan contact op met één van de regiocoördinatoren van Jet-Net & TechNet. De contactpersonen kan je hier vinden.