Digitale gastles voor de bouw- en infrasector

Afbeelding Digitale gastles voor de bouw- en infrasector
dinsdag 26 mei 2020

Met de instroomcampagne ‘Je gaat het maken' willen we jongeren informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden in de bouw en infra. Als vereniging zijn we daarom op zoek gegaan naar nieuwe middelen om jongeren aan te spreken in deze unieke tijden. Sinds kort hebben we een digitale gastles ontwikkeld specifiek voor het vmbo én een specifiek voor de havo en het vwo. Zo krijgen deze studenten een beter beeld van de mogelijkheden in onze sector en kunnen ze gerichter een studiekeuze maken.

Leerlingen enthousiasmeren voor  de bouw- en infrasector 

Voor de coronacrisis gaven we al geregeld gastlessen aan leerlingen op middelbare scholen die een studiekeuze mochten maken. Omdat er, op dit moment, nog geen fysieke lessen voor de middelbare scholieren zijn, hebben we een digitale gastles ontwikkeld. Op deze manier blijven we de leerlingen, die zich aan het oriënteren zijn op een vervolgstudie, informeren over de mogelijkheden in de bouw- en infrasector. Ook na de coronacrisis willen we de digitale gastles blijvend inzetten. 

Béta&TechMentality-model 

Voor het maken van de digitale gastlessen gingen we de samenwerking aan met ‘Gastlessen zo Geregeld’ van JetNet&TechNet. Arjan Walinga (BIM onderwijsexpert van Bouwend Nederland en tevens de gastlesspreker) en Dennis de Winter (vlogger en influencer van Je gaat het maken) weten hoe je leerlingen het best kan benaderen en welke informatie belangrijk is voor deze doelgroep. Hierbij is tevens gebruikgemaakt van het Béta&TechMentality-model van JetNet&TechNet.

Meer informatie? 

Wil je gebruik maken van deze gastles? 

Klik hier voor de digtale gastles voor het vmbo kade
Klik hier voor de digitale gastles voor het vmbo TL, de havo en het vwo.

Wil jij meer informatie over de digitale gastles? Neem dan contact op met Lisette van Geest.

Je gaat het maken 

Klik hiervoor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nlvoor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op InstagramenYouTube. 

 

Tags

Instroom