BouwAcademie Amsterdam binnenkort van start

Afbeelding BouwAcademie Amsterdam binnenkort van start
vrijdag 12 juni 2020

De bouw in Amsterdam staat voor een grote uitdaging. Binnenkort zullen Bouwend Nederland afdeling Amsterdam, Bouwmensen Amsterdam en het ROC van Amsterdam hun handtekening gaan zetten onder een samenwerkingsovereenkomst waarin zij afspreken hun krachten te bundelen in de BouwAcademie Amsterdam.

In navolging op Next Technician, een coöperatie van zo’n 120 bedrijven in de mobiliteitssector, (autotechniek, bedrijfsautotechniek, schade & carrosserie en tweewielers), ROC van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam en de Vakschool Technische Installaties Amsterdam (een samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, overheid en brancheverenigingen in de Metropoolregio Amsterdam) komt nu ook de bouwbranche met een eigen vakschool: de BouwAcademie Amsterdam.

Zoals gezegd, een bundeling van krachten van een groot aantal stakeholders die actief zijn in de Amsterdamse bouwsector. Te denken valt hierbij aan bouw-, afbouw-, infra-, en onderhoudsbedrijven maar ook Amsterdamse woningcorporaties, architectenbureaus en een groot aantal in Amsterdam gevestigde hotels, waar dagelijks onderhoud verricht moet worden.

Een PPS (publiek-private samenwerking) voor de bouwtechniek, dat zich zal vestigen in de ons bekende locatie van Bouwmensen Amsterdam te Diemen. Een locatie die binnenkort een grote verbouwing zal ondergaan om zo, middels een moderne en aantrekkelijke uitstraling, niet alleen veel meer jongeren weet te enthousiasmeren voor de bouw maar ook werknemers, werkzaam in de bouwbranche en daaraan gerelateerde bedrijven, aanvullende scholing te kunnen bieden. Een BouwAcademie, die jong en oud en vanaf opleidingsniveau 1 t/m niveau 5, iets wezenlijks te bieden heeft in hun beroepscarrière. Voor bouwbedrijven betekent dit van assistent timmerlieden tot goed opgeleide werkvoorbereiders. Een plek waar ook innovatie centraal staat en waar de mogelijkheid wordt geboden om op specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld de verduurzaming en de energietransitie samen te werken met andere vakscholen

Nog voor de zomervakantie wordt de eerste stap gezet door Bouwend Nederland, Bouwmensen Amsterdam en het ROC van Amsterdam. In de loop van dit jaar zullen, naar verwachting, meerdere organisaties zich aansluiten bij dit initiatief.

Tags

Instroom