Derde #doorbouwers ontbijtsessie met PVV

woensdag 17 juni 2020
Afbeelding Derde #doorbouwers ontbijtsessie met PVV

In de derde #doorbouwers ontbijtsessie op 17 juni spraken Bart Loose, directeur NTP Zevenaar en René Knipscheer, directeur Knipscheer Infra groep met PVV-kamerlid Roy van Aalst en beleidsmedewerker Joeri Pool.

de derde #doorbouwers ontbijtsessie op 17 juni spraken Bart Loose, directeur NTP Zevenaar en René Knipscheer, directeur Knipscheer Infra groep met PVV-kamerlid Roy van Aalst en beleidsmedewerker Joeri Pool. 

Gesproken werd over teruglopende investeringen en knelpunten veroorzaakt door PFAS, corona en stikstof. Ook de behoefte aan extra aandacht voor samenwerking in het aanbestedingsbeleid kwam aan bod. Het aanbestedingsbeleid voor publieke opdrachtgevers zou meer aandacht moeten hebben voor de kansen die samenwerking biedt, zodat innovatie kan worden gestimuleerd en problemen zoals PFAS kunnen worden getackeld. De markt zou daarnaast de kans moeten krijgen om oplossingen te bieden voor problemen, het vernuft zit immers bij de bedrijven 

Er werd gepleit voor het loskomen van investeringen in de infra. Met 1 euro in de infra wordt immers 3 euro aan economische activiteit gegenereerd. Tot slot werd aangegeven dat het zou helpen wanneer er een duidelijk vastgesteld einddoel is (bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit). Dit helpt bedrijven om gericht te kunnen investeren. 

Naast de coronacrisis hebben de problemen met stikstof en PFAS-discussie al lange tijd een grote impact op de bouw- en infrasector. Met de #doorbouwers-campagne vraagt Bouwend Nederland, samen met haar leden, aandacht voor het feit dat we, onder de unieke huidige omstandigheden, (verantwoord) doorbouwen - hoe we dat doen - en wat we nodig hebben om dat te kunnen blijven doen. Onderdeel van deze campagne zijn digitale ontbijtsessies met Tweede Kamerleden; informele gesprekken waarin lidbedrijven van Bouwend Nederland de kans krijgen om hun verhaal met concrete voorbeelden te delen en te vertellen wat zij nodig hebben om te kunnen blijven doorbouwen aan Nederland. 

De volgende digitale ontbijtsessie vindt plaats op vrijdag 19 juni. Dan spreken Jan Huijbers, directeur van Van den Herik Sliedrecht, en Hans van Norel, directeur van de Van Norel Bouwgroep, met VVD-kamerleden Erik Ziengs, Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis. 

Benieuwd naar de eerste ontbijtsessie met het CDA? Klik dan hier.

Benieuwd naar de tweede ontbijtsessie met de D66? Klik dan hier.