• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Scholingsvoucher voor opleiding hybride techniekopleider aangeboden

Scholingsvoucher voor opleiding hybride techniekopleider aangeboden

vrijdag 26 juni 2020
Afbeelding Scholingsvoucher voor opleiding hybride techniekopleider aangeboden

In september gaat bij Gilde Opleidingen in Roermond de opleiding tot hybride techniekopleider van start. Bouwend Nederland biedt haar leden een scholingsvoucher aan ter waarde van 1500 euro.

Met de scholingsvoucher wordt een deel van de opleidingskosten vergoed. Het bij- en omscholingstraject is opgezet om het tekort aan technische vmbo-/mbo-docenten deels te verkleinen, toekomstige vakgenoten beter voor te bereiden op de praktijk en om praktijkkennis uit het bedrijfsleven te integreren in het onderwijs.

Voor wie is de opleiding?

Vakmensen met liefde voor het vak die werkzaam zijn in de bouw of infra worden opgeroepen om de opleiding te volgen. Naast mbo4 werk- en denkniveau moet je een passie hebben om kennis over te dragen en je verder te willen ontwikkelen.

Hoe ziet het traject eruit?

Er wordt gestart met een intakegesprek. Hierna volgt een persoonlijk plan. Er zijn veertien stagemomenten (van totaal tachtig uur) in het (v)mbo-onderwijs en achttien theoriebijeenkomsten (van 16.00 - 20.30 uur). Het traject wordt afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma. Hiermee heb je een goede basis om aan de slag te gaan als gastdocent op structurele basis.

Let op! Het gaat hier om een hybride constructie. Je bent dus zowel werkzaam in de praktijk als in het onderwijs voor maximaal 160 uur per schooljaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Gilde Opleidingen in Roermond.