• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • 723 woningen kunnen worden gebouwd door aanpassing stikstofregel

723 woningen kunnen worden gebouwd door aanpassing stikstofregel

vrijdag 10 juli 2020
Afbeelding 723 woningen kunnen worden gebouwd door aanpassing stikstofregel

Drie aanvragen voor de bouw van 723 woningen in Noord-Holland krijgen een bouwvergunning. Dat meldt de Provincie Noord-Holland. Door een aanpassing van de beleidsregel stikstof over intern salderen na sloop kunnen bouwvakkers doorwerken.

Vergunningaanvragers kunnen de stikstofneerslag binnen hun project compenseren bij intern salderen. Bij sloop was dit eerder niet mogelijk, maar door een aanpassing van de beleidsregel wel. Om deze huizen te kunnen bouwen was er een beroep gedaan op de beperkt vrijgekomen stikstofruimte. Die ruimte kwam er door de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur.

Stikstofregistratiesysteem

Het landelijke stikstofregistratiesysteem kent nu twaalf aanvragen voor prioritaire Noord-Hollandse woningbouwprojecten. In totaal gaat het om 5572 woningen. De komende weken wordt berekend hoeveel projecten in aanmerking komen aangezien er in totaal 28 aanvragen voor woningbouwprojecten zijn ingediend. Voor twee projecten blijkt geen stikstofruimte meer nodig te zijn, voor één project kan de vergunning mogelijk worden afgegeven via intern salderen. Tien andere projecten bleken niet concreet genoeg in de uitvoering.

De Provincie Noord-Holland heeft meer informatie over stikstof en de maatregelen daaromtrent op een rijtje gezet op deze website.