• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Aftrap tiende editie Minor Cost Engineering bij Bouwend Nederland

Aftrap tiende editie Minor Cost Engineering bij Bouwend Nederland

dinsdag 1 september 2020
Afbeelding Aftrap tiende editie Minor Cost Engineering bij Bouwend Nederland

De tiende editie Minor Cost Engineering is weer van start en brengt onderwijs en arbeidsmarkt samen! De aftrap van deze Minor vond op dinsdag 1 september plaats in het Bouwhuis van Bouwend Nederland. 33 Studenten afkomstig van de opleiding Bouwkunde en Civiele Techniek kwamen vandaag bij elkaar, uiteraard op gepaste afstand van 1,5 meter. In drie verschillende zalen werden ze voorbereid op de komende tien weken.

De minor Cost Engineering is een verdiepende opleidingsminor behorende bij de opleidingen: Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling. De minor geeft de studenten inzicht in de kostenaspecten gedurende de projectfasen. Tijdens de minor worden de studenten meegenomen door het bedrijfsleven met casussen door alle projectfasen heen. Het onderwijs wordt georganiseerd door leden van Bouwend Nederland in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. De studenten krijgen inzicht in diverse kostenaspecten gedurende de projectfase, werken aan het vergroten van hun netwerk en gaan zelf aan de slag met praktijk opdrachten. Daarnaast worden er excursies naar projectlocaties verzorgd.

Bedrijfsbezoeken en les via MS Teams

Tijdens de aftrap heeft Rijkswaterstaat uitgebreid toelichting gegeven op de casus die dit jaar wordt behandeld; de uitbreiding van de A16, de Groene Boog. De studenten zullen dit project op 10 september ook gaan bezoeken en zelf rondfietsen op de locatie in Bergschenhoek.

Ook hebben de leraren van de Haagse Hogeschool de studenten voorbereid op alle praktische zaken. Zowel met onze partners als met de studenten is de digitale omgeving in MS Teams getest en besproken. Dit jaar vinden alle hoorcolleges digitaal plaats. Wat even wennen is voor de gastdocenten die de persoonlijk interactie gewend zijn met de studenten. Wel komen de studenten in kleine groepen langs bij de partners van de minor, zodat ze op locatie in groepjes aan de opdracht kunnen werken. 

Onderwijs en arbeidsmarkt komen samen

Deze minor wordt mede mogelijk gemaakt door: BAM infra en BAM wonen, Dura Vermeer, Heijmans, Bouw5D, Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting, Versluys Groep, Van Rhijnbouw, ERA Contour, Visser & Smitbouw, 

Dit jaar word de tiende editie gegeven, waarbij de minor gemiddeld beoordeeld is met een 8.2 onder de studenten.

Wil je meer weten over deze minor? Of wil je volgend jaar zelf als lidbedrijf deelnemen? Neem dan contact op met Vera van Rossum.