10 managementvragen aan Lotte van Houwelingen

donderdag 3 september 2020
Afbeelding 10 managementvragen aan Lotte van Houwelingen

Lotte van Houwelingen werd in 2017 benoemd tot algemeen directeur bij haar familiebedrijf BM van Houwelingen in Hardinxveld-Giessendam waar ze in 2015 in dienst kwam. Wat is haar grootste angst als directeur en waar is ze het meest trots op? We stelden haar tien vragen.

Voordat Lotte van Houwelingen bij het familiebedrijf in dienst kwam studeerde ze Marketing in Breda en Bedrijfskunde in Rotterdam. Ze was daarna werkzaam in diverse marketing- en salesfuncties bij Van Oord Offshore en IHC Mining. Toen haar vader, op dat moment in 2015 nog directeur, met pensioen ging, doorliep Van Houwelingen een assessment en een aanlooptraject.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Accepteer de eigenschappen die je wilt behouden en verander wat er beter kan. Dat is van toepassing op je eigen ontwikkeling, maar ook je bedrijf. Toen ik directeur werd, kende BM van Houwelingen geen afrekencultuur. Dat wilde ik graag zo houden. Er was ook geen aanspreekcultuur. We hebben toen een training opgezet en het HR-proces geprofessionaliseerd. Zo zijn er goede stappen gezet.

Wat is het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf?

Wij willen de regisseur van het hele bouwproces zijn. We hebben een ontwikkel-, bouw- en onderhoudstak en werken graag voor woningcorporaties, onderwijs en zorg. In die segmenten zijn we ons echt gaan verdiepen om te begrijpen wat de klantwens inhoudt. De rol als verbinder is er een die ons goed afgaat en die wordt gewaardeerd.

Je grootste angst als directeur?

De sleutel is om je angsten onder ogen te komen en er uitdaging in te zien. Ik was als de dood voor haaien, dus ik ben begonnen met duiken. Hetzelfde probeer ik in mijn werk. Regeren vanuit angst leidt niet tot innovatieve oplossingen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor succes als directeur in de bouw?

Als relatieve nieuwkomer in deze complexe bedrijfstak heb ik gemerkt dat het belangrijk is om de juiste vragen te stellen. Onze missie is dat we plekken willen creƫren waar mensen zich thuis voelen. Daarvoor moet je niet alleen vragen stellen over bouwtechniek, maar juist ook over wat de toekomstige bewoner nuttig vindt.

De belangrijkste ontwikkeling voor de bouw?

De sector wordt steeds meer datagedreven. Bedrijven moeten veranderen in organisaties die minder projectmatig en meer procesmatig denken. De branche zit nog steeds vol faalkosten. Door structureel data te verzamelen voor forecasting en standaardisering van diensten, zorg je ervoor dat de volgende keer niet meer dezelfde fouten worden gemaakt.

Waar ben je het meest trots op tot nu toe?

Dat wij ook scholen bouwen. Mijn moeder en zus werken in het onderwijs. Zowel de bouw als het onderwijs leggen beide een fundament voor de toekomst. Dat raakvlak is heel bijzonder.

Welk woord kan je niet meer horen?

'Ontzorgen'. Dat woord hoorde ik voor het eerst in de bouw. Het klinkt alsof je iets extra's voor je klant doet, terwijl het standaard moet zijn. De bakker ontzorgt mij toch ook niet door een brood te kneden en af te bakken?

Het mooist aan de bouw?

De combinatie tussen mensenwerk en technologie.

Mijn managementstijl kwalificeer ik als...

Ik probeer faciliteren en sturen te combineren. Directief leiderschap werkt niet voor de jongere generatie, maar zelfsturing heeft ook kaders en richting nodig.

Wat betekent corona voor het bedrijf?

Een deel van onze onderhoudstak heeft stilgelegen, maar met verscherpte maatregelen en protocollen op de bouwplaats kunnen we grotendeels door. Op langere termijn zal de impact vooral in het consumentenvertrouwen zitten.