• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bouw Idee Café over vervanging en renovatie van infra en kunstwerken

Bouw Idee Café over vervanging en renovatie van infra en kunstwerken

dinsdag 17 november 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Bouw Idee Café over vervanging en renovatie van infra en kunstwerken

Op donderdag 19 november 2020 gaat het in het Bouw Idee Café over de renovatie en vervanging van infra en kunstwerken. Zo'n 40.000 bruggen en viaducten, 137 sluizen, 100.000 kilometer riolering, duizenden kilometers rijks-, gemeente- en spoorwegen, fietspaden, ondergrondse infra zijn na 60–70 jaar intensief gebruik en gebrekkig onderhoud toe aan renovatie en vervanging.

Het gaat om een gigantische opgave om de staat van onze infra op peil te krijgen. Alleen al de investeringskosten voor de periode 2015-2030 worden door het EIB geraamd op €245 miljard. Hoe gaat digitalisering de sector helpen deze monsterklus te volbrengen? Welke innovaties zijn er al? Ad Tissink spreekt in het Bouw Idee Café met Koene Talsma (Talsma Advisory/Taskforce Bouwagenda Roadmap Bruggen & Sluizen), Jan van der Lee (VolkerWessels Infra), Enrico de Bie (Flua Leidingrenovatie) en Ellen van der Velde (Roelofs Groep/Infra Focus).

Meld je aan

Het Bouw Idee Café over Digital Construction wordt uitgezonden op donderdag 19 november 2020 van 16.00 tot 17.00 uur via Zoom. Aanmelden om mee te kijken doe je via deze link. Ook jij kan via Zoom meekijken, meepraten en je vragen stellen